prezența fizică

Ministrul Educației anunță că școlile cu procent de vaccinare 100% ar avea posibilitatea de desfășurare a cursurilor cu prezența fizică a tuturor elevilor, indiferent de scenariul în care funcționează.

„Dacă vor exista școli cu procent de vaccinare 100%, acestea cred eu că ar putea să solicite celor care au competențe de a se pronunța asupra solicitării de prezență fizică 100% indiferent de scenariul în care funcționează acea școală”, a declarat în această dimineață ministrul Sorin Cîmpeanu.

Prezent la conferințaVaccinare și testare pentru învățare!” organizată marți, 27 aprilie 2021, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, Sorin Cîmpeanu a lansat din nou ideea redeschiderii totale a școlilor care au toți angajații vaccinați.

„Ne gândim să luăm în calcul acele școli în care vaccinarea este realizată sută la sută. Ne gândim să luăm în calcul persoanele cu contraindicații medicale, dar cu această excepție dacă vor exista școli cu procent de vaccinare 100% acestea cred eu că ar putea să solicite celor care au competențe de a se pronunța asupra solicitării de prezență fizică 100% indiferent de scenariul în care funcționează acea școală. Este un element care ar ajuta foarte mult la recuperarea pierderilor suferite de către toți elevii, pierderi mari și mai cu seamă pierderi neuniform repartizate”, a afirmat Cîmpeanu.

Amintim că premierul Florin Cîţu a anunţat, luni seară, că, de la 1 iunie, funcţionarea restaurantelor ar putea să nu mai fie legată de rata de incidenţă, în localităţile cu rată mare de vaccinare. „Putem să gândim măsuri care să ne spună că restaurantele nu mai depind de rata de incidenţă, rămân deschise cu 30% – 40%”, a declarat premierul.

În ceea ce privește educația, premierul a anunțat că redeschiderea de pe 5 mai se va face respectând rata de incidență, „în scenariile pe care le știm”, fără a anunța și aici o strategie pentru 1 iunie.