Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Refuzul Judecătoriei Sectorului 5 nu constituie decizia definitivă, Liviu Dragnea având dreptul să conteste decizia în termen de 3 zile.

Refuzul contestației îi va da voie sa ceară din nou liberarea condiționată peste două luni, adică pe 27 iunie.

În ciuda unei controverse legate de numărul zilelor de muncă prestate de acesta, săptămâna trecută, Dragnea a primit aviz favorabil pentru liberarea condiționată din partea comisiei Penitenciarului Rahova, unde este deținut.

Dragnea trebuie să stea 3 ani și 6 luni după gratii, dar datorită orelor de muncă, îi rămânâne de îndeplinit o pedeapsă de 2 ani și 4 luni.

Singura condiție pentru care instanța îi poate acorda eliberare condiționată este dacă “are convingerea că persoana condamnată s-a îndreptat și se poate reintegra în societate.”

Liviu Dragnea a fost condamnat pe 27 mai 2019, pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive din cadrul DGASPC Teleorman.

Pe lângă, Dragnea a primit și pedeapsa interzicerii unor drepturi (inclusiv a dreptului de a alege și de a fi ales, sau de a ocupa o funcție publică) pentru o perioadă de trei ani de la data executării pedepsei sau a expirării termenului de supraveghere a liberării condiționate (dacă ar fi fost eliberat), adică până în anul 2026.