Ministerul Mediului a înițiat, în luna martie, campania “vinerea verde”, care are ca scop reducerea poluării din marele orașe prin incurajarea transportului alternativ la serviciu.

Campania demarată și-a propus ca cel puțin 1 din 4 români să renunțe vinerea la mijlocul de transport personal pentru a venit la serviciu pe jos sau cu mijloace alternative.

Klaus Iohannis a încurajat această inițiativă atât prin declarații cât și prin propiul exemplu.

“Campania Vinerea Verde a început acum câteva săptămâni și o găsesc foarte bună. Orașele noastre sunt extrem de aglomerate, mai ales la orele de vârf. Îi încurajez pe toți românii să folosească mijloace de transport alternative sau chiar să meargă pe jos. Mersul pe bicicletă este o alternativă excelentă. Toată lumea știe că este sănătos, te miști mult mai ușor în trafic și ajungi aproape la fel de repede la serviciu ca și cu mașina personală. Un pic de ploaie n-a dăunat nimănui. Evident că și autoritățile au mult de lucru pentru transportul în comun. Încercați să lăsați mașina acasă. Vom reduce poluarea în orașele noastre, iar mișcarea în oraș va fi mai plăcută”, a spus Iohannis.