The Wall Street Journal a declarat că aproape 80 de cetățeni mexicani au fost vaccinați cu o substanță care nu le-a afectat sănătatea, după ce vaccinul a fost înlocuit. Pentru acest caz au fost reținute șase persoane.

De asemenea, în Polonia a fost descoperit un „depozit” cu doze de vaccin falsificate. Un bărbat înlocuia vaccinul cu un lichid care conținea o substanță folosită în produsele de îngrijire a pielii cu efect anti-rid, în propriul apartament. Din fericire, dozele nu au fost administrate nimănui.

Raportul făcut de The Wall Street Journal a fost confrimat de Pfizer, compania declarând că se așteaptă la acest tip de fraudă, în special pe internet. Pfizer a spus că lucrează cu guvernele la combaterea acestui tip de infracțiuni.

În acest sens, Pfizer avertizează oamenii să nu cumpere vaccinuri online, pentru că „niciun vaccin autorizat” nu este vândut pe internet, adăugând că „oamenii ar trebui să se vaccineze la centre oficiale sau la un personal certificat din domeniul sănătății publice”.