Ioana Mihăilă a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul Univerisității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Aceasta ocupă în momentul de față funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății.

„În urma numirii mele în funcţia de Secretar de Stat la Ministerul Sănătăţii, am primit atribuţii de coordonator al structurilor din cadrul ministerului care gestionează investiţiile din fonduri externe. (…) Voi face tot ce ține de mine pentru a promova digitalizarea sistemului de sănătate și operaţionalizarea registrelor de boală”, a fost declarația Ioanei când a fost numită în funcție.

De profesie medic endocrinolog, și-a început efectiv activitatea în anul 2011. Ioana a candidat, la ultimele alegeri locale, la Primăria Oradea. „M-am implicat activ în politică în 2018, când am avut certitudinea că direcţia în care se îndrepta România este total îndepărtată de valorile europene“, a spus Mihăilă.

USR PLUS a făcut publică propunerea Ioanei Mihăilă pentru funcția de Ministru al Sănătății pe Facebook: „USR PLUS o propune pe Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătății, pentru a prelua conducerea acestei instituții. Propunerea a fost înaintată premierului Florin Cîțu.”

Ioana Mihăilă și-a asumat noi responsabilități care li se adaugă celor pe care deja le avea ca secretar de stat: „Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătății: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu și a medicinei de familie, precum și alocarea finanțărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esențial al mandatului meu.

Aceasta a menționat și care sunt obiectivele și ce își dorește să schimbe în sistemul Sănătății:

„Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic și cunosc îndeaproape care este situația din spitale și cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluții ferme și clare și asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat.”