Joi dimineață, un alt spital a fost cuprins de flăcări. De data aceasta, incendiul a izbucnit la Spitalul Județean de Urgență Slatina. La locul faptei au ajuns mai multe ambulanțe, iar cadrele medicale evacuează spitalul.

Incendiul a izbucnit la ora 11:40, în secția de Psihiatrie aflându-se 37 de pacienți, dintre care 6 au fost intoxicați cu fum.
Focul se manifesta la parter și la etajul 1 al secției. ISU Olt a anunțat localizarea incendiului. Secția de Psihiatrie a fost dată în uz de curând.

Directorul economic al spitalului, Cosmin Floreanu, a declarat: „Nu se poate spune la acest moment dacă cei dinăuntru au şi arsuri. Au fost evacuaţi şi au fost duşi la evaluare. Sunt afectaţi că au inhalat fum”.
În schimb, Dr. Floreanu a anunțat că un pacient de la Psihiatrie care se afla la izolator a dat foc camerei cu o brichetă.

Reacția lui Iohannis.

„O veste tristă. Există un incendiu la un spital de psihiatrie din Slatina. Datele de până acum ne arată că persoanele nu sunt rănite. Pompierii intră acolo. Situaţia va fi prezentată de cei care sunt a acolo. Deocamdată, nu este atât de grav pe cât ar fi putut să pară.”
Acesta a subliniat importanța modernizării spitalelor: „Semnalul de alarmă e clar. E nevoie de reformă. Trebuie să facem spitalele mai performante, mai sigure”, a declarat Klaus Iohannis.