FDA, agenția americană pentru medicamente, a cerut suspendarea producției vaccinului Johnson&Johnson la una dintre fabrici, după ce ar fi fost descoperite 15 milioane de doze cu probleme.

FDA a declarat la sfârșitul lunii martie că a fost găsit un lot de vaccin „care nu respectă standardele de calitate”, la o fabrica din Baltimore, administrată de firma Emergent BioSolutions. Ulterior, New York Times a raportat că acest lot conţinea 15 milioane de doze.

Totodată, Emergency BioSolutions a menționat că producția a fost oprită după ce FDA a solicitat, pe 16 aprilie, o pauză în producția unui vaccin, pregătindu-se un control. Aceste detalii se regăsesc într-un raport trimis luni autorităţii federale de reglementare a pieţei financiare, Securities and Exchange Commission: „La 16 aprilie 2021, la cererea FDA, Emergent a fost de acord să nu înceapă să fabrice nimic nou la uzina Bayview şi să izoleze materialul existent fabricat la uzina Bayview până la finalizarea inspecţiei şi a corectării oricăror probleme constate”.

Astăzi, 20 aprilie, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) urmează să se pronunţe cu privire la siguranța vaccinului.