Olimpiada digitală

Olimpiada digitală de matematică dă startul înscrierilor pentru ediția a II-a

Ediția a II-a a Olimpiadei de matematică Brio Challenge are 3 etape, prima etapă începând pe 15 aprilie și derulându-se până pe 16 mai. Elevii se pot înscrie în această perioadă și pot susține teste BRIO, iar toți participanții care obțin la teste un scor mai mare de 80 vor intra în următoare etapă. În perioada 16–24 mai se desfășoară a II-a etapă. La finalul acesteia se va departaja un top 10 al fiecărui nivel școlar (fiecare clasă).

Astfel, Brio este prima și singura platformă digitală din România de soluții fundamentate științific pentru testare și evaluare școlară, fiind destinată elevilor din clasele I -XII, părinților, educatorilor, școlilor și altor instituții implicate în actul educațional din România.

Câștigători sunt participanții cu cel mai bun scor, de asemenea, corelat cu timpul de răspuns, iar în cazul în care mai multe teste primesc același punctaj, timpul va face diferența, desemnat câștigător fiind cel cu un timp mai bun.

La etapa finală, care va avea loc pe 29 mai, online, însă supravegheată video, participă cei 10 copii din fiecare clasă. Așadar, va fi desemnat un campion absolut, dar și doi      vicecampioni din fiecare clasă. În plus, începând cu această ediție, la olimpiadă pot participa și elevi de clasa I, în premieră, concursul fiind adresat elevilor de până la clasa a XII-a, inclusiv.

Premiile olimpiadei digitale sunt laptopuri Huawei MateBook, console Xbox și tichete de cumpărături Kaufland România. Toți câștigătorii primesc abonamente Brio® pentru o perioadă de un an, aceștia urmând să fie anunțați în termen de maximum 15 zile de la încheierea competiției.

După succesul pe care l-am înregistrat cu prima ediție Brio Challenge, când s-au înscris peste 6.700 de elevi, declarăm deschisă ediția cu numărul doi și suntem extrem de încrezători că vom reuși să captăm interesul și mai multor elevi, părinți și profesori. Am descoperit copii extraordinari, care au reușit ca prin antrenament cu testele din platformă să își depășească limitele, să își îmbunătățească performanțele și să capete încredere în propriile capacități. Iar acest lucru înseamnă că ne îndeplinim misiunea și, totodată, ne motivează să continuăm să aducem noi inovații în platformă”, afirmă Dragoș Iliescu, CEO, Chief Scientist și fondator Brio®.

Testele din Brio Challenge cuprind întreaga materie a anului școlar curent. Elevul primește inițial două credite gratuite pe care le poate utiliza în primele două etape ale olimpiadei, un credit fiind corespunzător unui test de efectuat, iar cei care doresc să achiziționeze credite suplimentare cu care pot face mai multe teste vor obține rezultatul cel mai bun din etapa respectivă: 10 credite–25 lei, 20 credite–40 lei, 50 credite–100 lei.