studenții exmatriculați

Unul dintre studenții exmatriculați de la Drept va fi reprimit la cursuri!

Este vorba despre Florin Alexandru Cartoafă, unul dintre cei 45 de studenți exmatriculați pe 2 martie de la Facultatea de Drept a Universității din București pentru că au fraudat mai multe examene. Vicepreședinte al Federației Tinerilor din Constanța, Cartoafă a fost singurul care a atacat în instanță decizia de exmatriculare. Astfel, Tribunalul Constanța a decis suspendarea deciziei de exmatriculare a studentului. Acesta a solicitat și suspendarea deciziei prin care se anulează rezultatele examenului de Teorie Generală a Dreptului din 2 februarie 2021.

Până la soluționarea definitivă a cauzei, instanța va ordona universității să-l reînmatriculeze, iar până la decizia definitivă, Florin Alexandru Cartoafă va putea participa la ore și susține examene ca orice student.

Așadar, dacă acestuia i se va respinge cererea, va fi considerat exmatriculat, iar dacă cererea i se va admite, atunci va rămâne student, universitatea plătindu-i daune și cheltuieli de judecată.

De asemenea, decanul facultății de Drept, profesorul Răzvan Dincă, afirmă că „E o decizie provizorie, dar se va aplica atâta timp cât nu e răsturnată în căile de atac sau în procedurile pe fond. Vom vedea dispozitivul hotărârii când va fi comunicat. Desigur, hotărârile justiției, cât timp nu sunt desființate, se aplică, nu se comentează”, a spus decanul facultății de Drept.