platformă online de pregătire

Consiliul Național al Elevilor a inițiat o nouă platformă online de pregătire. Lansarea acestei platforme de e-learning „Vreau la examen“ are menirea de a pregăti și ajuta elevii care susțin Bacalaureatul și Evaluarea Națională.

Organizația declară într-un comunicat de presă că a luat această inițiativă în condițiile în care o astfel de platformă nu a fost creată de autorități, deși ea este prevăzută de Lege.

Platforma are conținut propriu, dar și conținut pe care îl va prelua din surse externe, precum testele de antrenament pe care le publică Ministerul Educației. Rareș Voicu, presedintele CNE a precizat că materialele realizate de echipa proprie de voluntari sunt făcute conform programei:

„Am avut un proces de recrutare de voluntari, la care s-au înscris profesori, elevi și studenți cu studii pe profilul materiei la care au contribuit. Am avut un proces intern, am făcut materialele în concordanță cu programa, fiecare domeniu a fost acoperit (…) a existat un peer review făcut de voluntari (…) și au fost colectate informații din mai multe surse, pe lângă ceea ce au oferit profesorii”.

CNE arată că în Legea educației naționale există conceptul de platformă de e-learning, dar „până la momentul actual nu a fost realizat, ceea ce i-a determinat pe elevii reprezentanți să colaboreze cu voluntari, elevi, studenți, profesori pentru a crea o platformă utilă și ușor de utilizat”.

Ce conține platforma ? 

Lecții prezentate schematic, la materii precum Limba și literatura română, Matematică, Istorie și altele.

Săptămânal, vor fi adăugate testele de antrenament publicate de către Ministerul Educației. De asemenea elevii pot găsi, la secțiunea de tips & tricks, câteva articole referitoare la concentrare și învățare rapidă („Cum să înveți mai ușor și când este momentul oportun să o faci”; „Cum poți învăța singur o limbă străină?”; „Muzica te ajută cu adevărat să te concentrezi?”).

Platforma poate fi accesată pe bază de înregistrare, la adresa: https://cne.vreaula.ro/login.

„N-avem platformă de e-learning, așa cum prevede legea? Nu-i nimic, o creăm noi! – Așa a apărut ideea construirii unei platforme de educație digitală de către Consiliul Național al Elevilor, care să vină în sprijinul tuturor elevilor, în mod gratuit. Câteva luni mai târziu, după zeci de ore de muncă depusă de către voluntarii noștri (elevi, profesori și studenți), platforma a fost lansată! În săptămânile care urmează, elevii înscriși pe platformă vor avea parte de materiale didactice, teste interactive și sfaturi privind învățarea eficientă! Dacă ești elev, înscrie-te pe platformă și începe să explorezi!” – a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.”

Consiliul Național al Elevilor:

„Am lansat platforma de e-learning!
«Vreau la examen» este o platformă realizată de Consiliul Național al Elevilor, împreună cu grupul de inițiativă VreauLa.
Conceptul de platformă de e-learning este prezent în Legea educației naționale încă din anul 2011. Cu toate acestea, până la momentul actual, el nu a fost realizat. De aceea, Consiliul Național al Elevilor, VreauLa, voluntari, elevi, profesori și studenți au muncit pentru ca acest deziderat să devină realitate.
Acum, într-un singur loc, în mod gratuit, vei găsi lecții pentru toate materiile de la Bacalaureat și Evaluarea Națională, teste de antrenament, exerciții, tips & tricks pentru învățare rapidă, dar îți vei și putea urmări propria evoluție în platformă!
Vrei să obții note mari la examenul de Bacalaureat sau la Evaluarea Națională?
Accesează acum platforma: https://cne.vreaula.ro/!”