anestezist beat

Prima sarcină, a cărei final ar trebui să însemne cel mai frumos moment din viața tinerilor  neinițiați în lumea famiilor, a devenit o tragedie pentru un cuplu din Rusia. O tânără care aștepta să-și țină fiul în brațe a pierdut copilul din cauza unui anestezist beat pe tură.

Conform spuselor celor de la Observator, medicul-șef plecase din tură, abandonându-și pacienta. Femeia, identitatea ei mai cunoscută fiind cea de coregrafa Alena Lavrikovavrea, vrea să îi dea în judecată pe toți cei care se fac vinovați de moartea fiului ei.

Sarcina mergea perfect, toate analizele și ecografiile nu dădeau niciun motiv de îngrijorare. Deoarece cei de la spital nu le-au răspuns apelurilor când apa tinerei s-a rupt, noaptea, au hotărât să meargă la urgențe.

Bebelușul sănătos/ Sursă foto: Observator

„M-am întins pe un scaun, iar medicul a început să mă examineze cu o pensă. Am simţit o durere cumplită, apoi o sângerare foarte puternică. Medicul a început să se panicheze foarte mult, a cerut o targă şi m-a dus în sala de operație”, povesteşte Alena.

Anestezistul era atât de beat, încât abia putea să stea în picioare…

Aflăm că ușa de la sala de operație era încuiată, cheia a fost găsită destul de greu, iar anestezistul… ei bine, era îngrozitor de beat, abia se ținea pe picioare. Medicul-șef dispăruse. Imediat, în maternitate a început panica, asistentele au început să caute alţi chirurgi, dar nu au găsit pe nimeni.

Când a revenit medicul-șef deja era târziu. Un alt anestezist a sosit de urgenţă la spital, chiar dacă era ziua sa liberă și i-a făcut tinerei o injecție, dar anestezia nu a avut timp să lucreze, astfel că durerile suferite au fost cumplite.

Copilul s-a stins din viață, iar documentele din dosarul medical al tinerei au fost falsificate.

Reacția medicilor după ce copilul a murit: „SE MAI ÎNTÂMPLĂ”. După spusele celei care trebuia să devină mămică, informațiile din dosarul ei medical nu corespundeau realității. În acesta scria că ar fi ajuns la urgențe cu sângerări severe, iar copilul era mort în acel moment.

Alena a depus o plângere și le cere autorităților responsabile să facă dreptate în acest caz, iar cei vinovați să plătească pentru moartea copilului ei.