Căci, într-o țară în care s-au produs atât de multe rupturi în procesul educațional, generația de sacrificiu trebuie să înghită și să se supună unor decizii luate peste noapte. Viitorul acestora este privit asemenea unui joc în care educația devine doar un turist dezorientat de luarea atâtor decizii haotice.

Bunăstarea spirituală a acestora devine un subiect tabu, iar încercarea de a soluționa problema infectării se transformă într-o bătaie de joc a guvernanților.

 

Dar cui i-a păsat de părerea acestei generații sacrificate?

 

Nimănui, evident că nimănui. Ce, credeați că atunci când ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a luat această decizie, s-a gândit la ei? Nu, nu a făcut-o. Căci dacă o făcea, venea cu soluții și nu fugea de responsabilități. Au închis școlile, dar cum rămâne cu insuficiența măsurilor de siguranță?

De ce nu s-au putut găsi soluții pentru a preveni acestă situație critică? De ce s-a preferat închiderea școlilor și nu susținerea orelor în mediul online? Luna aprilie va trece, iar ziua de 4 mai e la ușă, timp în care mii de suflete și-au pus viitorul în mâna voastră! Și nici măcar nu și-au dat acordul…

 

….pentru că au fost puși în fața faptului împlinit!

 

Le-ați aruncat pe nepusă masă modul în care avea să se desfășoare o perioadă importantă din viața lor. Și, deși pentru unii dintre ei, aceasta perioadă a venit ca o gură de aer proaspătă după atâtea ore petrecute în fața laptop-ului, pentru alții… această perioadă nu a făcut decât să-i descurajeze și mai mult.

Gândiți-vă, spre exemplu, la elevii din clasele a VIII-a care vor fi nevoiți să-și dea examenul într-o perioadă când temperaturile vor fi insuportabile pentru mulți dintre ei. Acum înclinați-vă atenția spre toți elevii care vor fi nevoiți ca la sfârșit de iunie, început de iulie, să dea randament, pentru că și structura anului școlar a fost modificată în urma acestei vacanțe.

 

Și toate acestea din cauza nepăsării, aș putea spune…

 

Nepăsarea față de noi toți. Nepăsarea față de părinții acestora care nu-și vor permite să-și dea copiii la meditații și nici să le ofere timpul și ajutorul de care probabil au nevoie. Nepăsarea față de ei înșiși și de viitorul acestei țări. Și poate, cel mai important, nepăsarea față de această generație de sacrificiu…

Anul trecut am fost și eu captivă într-un haos produs din cauza incompetenței care guvernează-n această țară. Examenul maturității pe care urma să-l susținem a fost mutat de mai multe ori.

Am crezut că generația mea e ghinionistă, iar când am fost persecutați, am încercat să semnalăm gravitatea situației, dar nimeni nu ne-a înțeles. Au crezut toți că mutând învățământul în mediul online, ne va fi mai ușor nouă, căci teoretic vom avea timp. Dar cu motivația, cu ea cum rămâne?

Da, într-adevăr… vacanțele sunt binevenite, dar nu când abuzăm de ele.

În cazul în care dorești să afli mai multe detalii despre modificările aduse structurii anului școlar, te invit să dai click aici!