Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, a fost demis de către premierul Florin Cîțu în cursul dimineții de miercuri, 14 aprilie. Dan Barna îi va ocupa funcția de ministru interimar al Sănătății.

Florin Cîțu a luat legătura cu Klaus Iohannis, căruia i-ar fi înaintat cerera de revocare a lui Voiculescu din funcție.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a declarat Florin Cîțu.

Deși demiterea lui Vlad Voiculescu este un subiect discutat de două săptămâni în coaliție, decizia vine la o zi după ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, care prevede noile criterii pentru carantinarea unei localități.

Secretarul de stat Andreea Moldovan a declarat ieri că nu s-a consultat cu premierul Florin Cîțu dar a spus că documentul a fost discutat și votat în Comitetul Tehnico-Științific.