activități în aer liber

Se anunță activități în aer liber pentru elevi și preșcolari, organizate de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași. Universitatea le permite copiilor să viziteze Staţiunea Didactică „Ferma Adamachi”.

Conform anunțului făcut de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USAMV Iași), într-un comunicat, prin aceste activități se vor învăța lucruri interesante despre legume și plantatul răsadurilor. Elevii vor avea ocazia să vadă, pe o suprafață de aproape 30 hectare, plantații de pomi fructiferi, viță-de-vie, serele legumicole și, de asemenea, pot participa la prelevări ale probelor de sol realizate cu ajutorul ATV-ului. În plus, vor putea afla care sunt cercetările realizate în cadrul serelor floricole, dar şi ce echipamente se folosesc în agricultura performantă.

Deja au apărut solicitările din partea unităților de invațământ din Iași, una dintre cele mai surprinzătoare fiind reprezentată de dorinţa elevilor de a planta pomi fructiferi.

USAMV Iaşi va organiza „Zilele Porţilor Deschise” pe 28 şi 29 aprilie, eveniment dedicat liceenilor care doresc să devină studenţi ai acestei universități. Astfel, tinerii vor avea posibilitatea vizionării de clipuri cu locațiile principale, biblioteca, amfiteatrele, laboratoarele, serele, Institutul de Cercetări pentru Agricultură şi Mediu, Spitalul veterinar, dar şi camerele de cămin, cantina şi baza sportivă.

Doritorii vor putea beneficia de asistenţă online cu întrebări şi răspunsuri live de la studenţi şi profesori. Scopul principal al evenimentului este ca elevii să îşi poată face o idee, din mediul online, despre cum va arăta viaţa de student la USAMV Iaşi, condiţiile de studiu, de cazare, dar şi de practică.

Evenimentele sunt organizate prin colaborare cu Liga Studenţilor Agronomi şi Veterinari, participarea la toate activităţile fiind gratuită.