terenurile de sport

 

La ședința Consiliului Local Sector 6 din 15 aprilie urmează să se discute un proiect potrivit căruia terenurile de sport şi spaţiile de recreere amenajate în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar vor putea fi deschise, din 1 mai, pentru bucureșteni în afara programului elevilor. Acest proiect este propus de primarul Ciprian Ciucu și de viceprimarul Alexandru Gâdiuţă.

„În Sectorul 6 şcolile vor aparţine iarăşi comunităţii de la 1 mai. Împărtăşim aceeaşi viziune: şi viceprimarul Alexandru Gâdiuţă şi eu ne dorim ca şcolile să fie deschise pentru toată lumea în afara orelor de program, cu acces pe terenurile de sport şi de recreere, nu doar pentru elevii şcolii. (…) Toţi oamenii, copii şi adulţi, au acces în curţile şcolilor şi pe terenurile de sport atunci când nu sunt ore. Avem un regulament lucrat temeinic care include drepturi şi obligaţii“, a scris primarul Ciprian Ciucu, luni, pe Facebook.

Prin regulamentul propus se permite accesul cetățenilor la terenurile de sport în aer liber indicate cu marcajul „Acces liber”, iar locurile în care pătrunderea va fi interzisă vor fi marcate cu anunțul „Acces permis exclusiv elevilor şi personalului unităţii de învăţământ”.

Programul de acces în timpul anului școlar în care se țin cursuri, cât și în timpul vacanțelor este următorul: până la ora 20:00 pentru sezonul de iarnă (1 noiembrie/31 martie) și ora 22:00 pentru sezonul de vară (1 aprilie/31 octombrie), cu o eventuală restrângere a acestuia astfel încât activităţile sportive să se desfăşoare în condiţii de lumină naturală. În situația în care terenurile de sport sunt dotate cu instalație de iluminat nocturnă, programul de acces , indiferent de sezon, este până la ora 22:00.

În zilele de sâmbătă şi duminică, respectiv în timpul vacanţelor, programul va fi între orele 9:30/13:00 şi 16:00/20:00 pentru sezonul de iarnă (1 noiembrie/31 martie) şi ora 22:00 pentru sezonul de vară (1 aprilie/31 octombrie), excepţie făcând zilele în care au loc examene, olimpiade, concursuri, festivităţi sau alte activităţi pe care le desfăşoară unitatea de învăţământ sau autoritatea locală. Programul se aplică în unităţile care nu sunt prevăzute cu instalaţie de iluminat.

De asemenea, proiectul prevede însoțirea obligatorie pentru supraveghere a copiilor cu vârsta sub 10 ani. Elevii cu vârsta sub 14 ani trebuie să aibă cel puțin un număr de telefon mobil al unui părinte/reprezentant legal la care, în caz de urgenţă, acesta poate fi contactat de către agenţii de pază ai unităţii de învăţământ.

De menționat este faptul că terenurile de sport trebuie folosite de către cetățeni numai pentru a practica sporturi conforme cu amenajarile, instalațiile specifice și dotările locului, fiind interzisă orice altă activitate care nu se încadrează în categoria  „activităţi sportive în aer liber”. Spațiile amenajate pentru activități de recreere trebuie folosite numai în acest scop (șah , table, socializare sotron etc.)

În aceste spaţii este interzis fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi mâncatul seminţelor.