achiziționarea a noi microbuze școlare

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat marți în cadrul conferinței de la Ploiești „Vaccinare şi testare pentru învăţare” achiziționarea a noi microbuze școlare electrice și hibrid prin fondul de mediu prevăzut în Programul Național de Redresare și reziliență (PNRR).

De asemenea, întrebat de comasarea școlilor, ministrul a răspuns că aceasta este importantă, în măsura în care poate rezolva problema învățământului simultan, adică situațiile în care mai multe clase din ani diferiți sunt adunate la un loc fiindcă nu sunt suficienți elevi per clasă în zonele depopulate.

„Comasarea școlilor nu este un obiectiv în sine, comasarea școlilor este importantă doar în măsura în care poate întări capacitatea unei școli. Ce este obiectiv în sine și l-am declarat și asumat? Învățământul simultan. Știți foarte bine că sunt două, trei și chiar patru clase simultan. Acolo nu poate fi calitate, este un obiectiv eliminarea învățământului simultan, dacă acest obiectiv poate fi atins prin comasarea școlilor, reglând toate celalalte probleme. Transportul este o problemă, numărul de microbuze școlare este insuficient. În PNRR avem 1860 de microbuze școlare electrice, plus încă 2.500 de microbuze școlare hibrid din foncul de mediu, deci este vorba de achiziția în termen cât se poate de scurt a unui număr de microbuze școlare mai mare decât toate microbuzele școlare din România de la această dată”, a declarat Cîmpeanu.