platformă gratuită pentru liceeni
Creatorii aplicației iziBAC au lansat o platformă gratuită pentru liceeni concepută pentru învățare, sfaturi și sprijin. Liceenii care doresc să devină membri o pot face în mod gratuit printr-un cont creat cu ajutorul unei adrese de mail. Aceștia au acces la canale de comunicare și activitate, cum ar fi interacțiune amicală și relaxare sau pentru învățare și, în curând, un canal dedicat concursurilor și evenimentelor, susțin creatorii aplicației.

Pe această platformă au loc atât sesiuni de învățare desfășurate de elevi performanți la o anumită materie, cât se și poartă discuții și se cer sfaturi pe anumite tematici, precum probleme de chimie, matematică sau susținerea unui examen de limbă ori de competențe digitale.

Copiii pot vedea regulamentele celorlalte canale și au la dispoziție anunțurile organizatorilor cu referire la activități viitoare (vizionare de film, sesiuni de „speaking” la engleză/ alte limbi străine, webinarii educative pe diverse tematici etc.).

De asemenea, cei înscriși au posibilitatea de a vota, pe canalul principal, chestiuni ce țin de clasă, pasiuni, arii de interes, ora la care sunt disponibili să participe într-o discuție audio-video despre un anumit subiect atunci când un îndrumător organizează așa ceva.

Organizatorii precizează că: „Este un proiect unic, menit tuturor elevilor de liceu din România care vor o experiență de învățare demnă de secolul XXI. (…) Transformă procesul educațional, îl face interactiv și rezolvă problemele anxietății legate de performanța școlară.” 

Adrian Stratulat, cofondator iziBac, a afrmat într-un scurt interviu ce anume face această platformă să fie utilă și funcțională: „iziComunitatea funcționează pe platforma Discord. Am ales Discord deoarece este un tool (n. red. instrument) familiar adolescenților din ziua de azi și ne-a permis să implementăm rapid principalele funcționalități pe care ni le-am dorit – canale de studiu (text sau voce), sesiuni de învățare, secțiuni de resurse, zone de relaxare și multe alte funcționalități cu care sperăm să surprindem plăcut cât mai mulți elevi.” 

Totodată acesta a mai declarat că: „Este binevenit orice licean. Deși am pornit cu studiul pentru BAC și acesta rămâne focusul nostru, am adăugat și secțiuni de dezvoltare personală și educație nonformală și vedem cum treptat comunitatea și aplicația iziBAC devin din ce în ce mai interesante pentru elevii de liceu de orice clasă, nu doar a 11-a și a 12-a.” 

Spre exemplu un elev de clasa a X-a găsește pe server o comunitate în rapidă creștere, din toată țara, și foarte bine organizată, ocazia de a ajuta o comunitate de învățare originală, peer-to-peer, așa cum nu mai există la nivel liceal în România, dar și o extensie a ecosistemului iziBAC, care îi așteaptă cu resurse educaționale, quiz-uri și o experiență de învățare plăcută, alături de colegi și mentori capabili.”, a mai spus acesta.