A avut loc un incident grav la unitatea mobilă ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din București. 3 pacienți au murit, iar 5 au fost transferați la alte spitale, după ce instalația de oxigen s-a defectat. A fost începută o anchetă declanșată de Serviciul Omoruri.

Vlad Voiculescu a fost la Spitalul „Victor Babeș” și s-a interesat de situația pacienților. În aceeași măsură, și Raed Arafat a ajuns la fața locului imediat după. Șeful DSU susține că nu au mai existat probleme tehnice la aparatura unității mobile de la Victor Babeș.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a sesizat Parchetul cu privire la situația de la Unitatea Mobilă de terapie intensivă.

Această secție a fost pusă în funcțiune săptămâna trecută la Spitalul „Victor Babeș” și funcționa la capacitate maximă, având internați opt pacienți în stare gravă.
În urma depășirii limitei maxime a presiunii de 6 Bari, personalul medical a anunțat echipa tehnică a spitalului.

După verificarea oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie. A fost anunțat reprezentantul firmei distribuitoare  de ventilatoarele, care deși ajuns la fața locului, a refuzat să intre în incinta spitalului. I s-a oferit echipament special împotriva COVID-19 de către personalul medical, dar acesta a refuzat intrarea în TIR.

În acest moment se derulează o anchetă pentru verificarea motivelor care au dus la acest incident în cadrul Unității Mobile.

Din cei 8 pacienți internați în UTIM, 5 pacienți au fost mutați la alte spitale, iar altii 3 au decedat.

Ancheta are ca scop descoperirea cauzelor și vinovaților.

Trupurile persoanelor decedate vor fi transportate INML pentru efectuarea necropsiei.