Claudiu Năsui, ministrul Economiei şi Turismului, a declarat că în urma unei discuții purtate cu ambasadoarea Greciei în România, se vor redeschide granițele de pe 16 aprilie.

Există, însă, și condiții pentru români: test PCR negativ, certificat de vaccinare sau formular de localizare.

„Am discutat chiar astăzi (luni – n.r.) cu ambasadoarea Greciei în România şi, din 16 aprilie, graniţele Greciei se vor redeschide pentru turişti, evident, cu nişte condiţii. Şi acelea sunt: un formular de localizare – şi acela este uşor completabil pe internet – sau cu certificat de vaccinare sau cu test PCR negativ. Practic, sunt două momente: momentul intrării în Grecia, şi momentul revenirii în România. La momentul plecării în Grecia, turiştii români care ar dori să plece acolo ar avea nevoie de acest document care există şi acum pe internet, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare”, a spus Năsui.

Referitor la întoarcerea în țară după o vacanță în Grecia, Năsui a spus că atâta timp cât Grecia nu se află pe lista galbenă a țărilor cu rată mare de infectare, românii nu vor avea probleme la revenire.

„La momentul revenirii în ţară, (…) dacă Grecia nu este pe lista aceea a CNSU-ului, nu e absolut nicio problemă. Dacă totuşi este şi cetăţeanul român este vaccinat, şi prin vaccinare înseamnă 10 zile de la rapel, de la a doua doză, intră fără carantină. Deci nu are nicio problemă. (…) Dacă nu are vaccinul şi a fost bolnav de COVID în ultimele 90 de zile, lucru pe care îl poate dovedi fie cu un certificat medical, fie cu un test de anticorpi, de asemenea, nu intră în carantină”, a mai precizat Năsui.