Sursa: Managing Madrid

 

Aseară, 10 aprilie, la ora 22:00 (ora României), Real Madrid şi FC Barcelona s-au duelat pentru a urca pe prima poziție a clasamentului din La Liga Santanderpe terenul de antrenament al celor de la Real, terenul principal fiindu-le încă în construcție.

 

Minutul 13′

 

Valverde face o cursă rapidă de la centrul terenului în care îşi depăşeşte doi adversari şi pasează în marginea careului de 16 metri la fundaşul dreapta, Lucas Vasquez care centrează din prima la prima bară, pe 6 metri, unde Karim Benzema apare precum o săgeată şi cu spatele la poartă îl surprinde pe ter Stegen cu un călcâi magic, acesta ne mai izbutind să oprească mingea din drumul ei spre poartă.

Sursa: MARCA

Minutul 28′

 

Real beneficiază de o lovitură liberă de la 16 metri, ideală pentru piciorul drept al lui Toni Kroos, care înscrie cu un şut ce deviază din doi adversari şi intră în poartă. ter Stegen nu reuşeşte  decât să privească, parcă prinsese rădăcini pe linia porții.

 

Minutul 34′

 

Vinicius jr. sprintează ca un leopard  şi pasează în centru cu exteriorul, printre trei adversari, lui Valverde, care din 11 metri, unghi lateral dreapta şutează violent la colțul lung, dar mingea loveşte stâlpul şi ricoşează la Lucas, care şutează pe centrul porți lui ter Stegen, care se ridică rapid de după şutul lui Valverde şi ca o panteră sare şi parează şutul lui Lucas, care ar fi putut să-şi distanțeze echipa la trei goluri pe tabelă, iar astfel meciul ar fi fost ca şi închis.

 

Minutul al doilea al prelungirilor

 

Este marcat de o lovitură de colț executată de Leo Messi, care centrează cu efect  la colțul lung, mingea trecând în zbor peste Thibaut Courtois care surprins de direcția balonului se înalță să respingă, fără succes însă, dar norocul lui este că aceasta nu a fost seara legendarului Messi, care în ciuda prestațiilor lui, încă nu a izbutit ceea ce au reuşit de mult timp să facă Sânmărtean, Budescu, Ianis Hagi şi Florinel Coman, adică să înscrie primul său gol din corner într-un meci oficial.

 Minutul 61

 

Jordi Alba, deşi este izolat în colțul terenului, reuşeşte să trimită o centrare pe şase metri lui Antoine Griezmann (intrat pe parcurs), care sare fals la întâmpinarea mingi, şi în loc să încerce să împingă mingea în poartă, o lasă inteligent printre picioare, iar aceasta se întâlneşte cu fundaşul Oscar Mingueza, apărut parcă de nicăieri la opt  metri de poarta lui Courtois, loveşte mingea cu tibia din vole’, iar scorul devine

2-1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Real pierde din diferența  pe care o avea față de Barca pe tabelă, meciul devenind acum şi mai furtunos, la propriu şi la figurat. 

În acelaşi minut, Vinicius (Real M.), aflat în careul de 16 metri încearcă să paseze mingea unui coechipier aflat într-o poziție mai favorabilă, Jordi Alba (Barcelona), însă se interpune cu latul la această  pasă, iar mingea se îndreaptă periculos spre propria poartă,  izbeşte bara şi părăseşte terenul. Este doar corner pentru Real Madrid.

 

Minutul 83′

 

Jordi Alba scapă liber cu portarul Realului, încearcă o pasă la întâlnire cu un coechipier, dar  Vinicius (Real M.), strică întâlnirea şi apare primul la minge, dar nu reuşeşte să o protejeze pentru că din spatele lui apare Martin Braithwaite (Barcelona), care cade foarte convingător în careu după un contact cu Vinicius, jucătorii Barcelonei cer foarte hotărâți penalty, dar arbitru face semn că jocul poate continua cu lovitură de poartă de la 6 metrii pentru Real M. 

 

Minutul 90′

 

Casemiro primeşte al doilea galben în decurs de două minute după un fault dur la 20 m de proria poartă şi este eliminat. Messi execută lovitura liberă, dar nu reuşeşte să înscrie.

 

Ultima fază a meciului

 

Barcelona atacă cu tot cu portar…În urma unei centrări, Jordi Alba (Barcelona) trimite o pasă scurtă, lobată, lui Martin Braithwite, care  şutează puternic din vole’, mingea izbeşte transversala porți lui Curtois, ajunge  în 16 metri la ter Stegen, care luftează, mingea ajunge din noua Martin, dar acesta trimite mult pe lângă bara stângă şi ratează şansa de a deveni eroul catalanilor. 

REAL MADRID 2 – FC BARCELONA 1, iar madrilenii devin noi lideri ai campionatului din La Liga Santander, cel puțin pentru o noapte, detronându-i pe cei de la Atletico Madrid, care au acelaşi număr de puncte, dar un meci în minus.

Pentru titlul de ,,Campionii Spaniei”, se dă în momentul acesta o luptă crâncenă între Real, Atletico şi Barcelona, care se află la doar un punct în urma primelor două menționate.

Cine va lua titlul?

O să aflăm în curând…

Iată cum arată acum clasamentul din La Liga Santander!!!