UE

Mario Draghi, prim-ministrul Italiei, a declarat în seara de joi într-o conferință de presă, faptul că Executivul Romei este pregătit să redeschidă economia țării începând cu luna iunie sau mai devreme, iar turiștii care doresc să vină în Italia sunt obligați să prezinte un pașaport sau certificat de vaccinare anti-COVID.

Potrivit ABC News, Draghi a susținut că este necesar pentru Italia să își mențină focusul pe vaccinarea completă a vârstnicilor și a persoanelor vulnerabile. Doar în acest fel, economia țării poate fi reluată.

Draghi are încredere că Italia își va atinge obiectul propus de administrare a 500.000 de doze de vaccin până la sfârșitul lunii aprilie, în ciuda unei administrări ale vaccinurilor anti-COVID mai lente, datorate sărbătorilor pascale și a unor întârzieri în ceea ce privește livrarea dozelor de vaccin. În acest fel, 80% din populația italiană ar putea fi vaccinată până la sfârșitul lunii septembrie.

„Există posibilitatea unei cooperări între ţările mediteraneene: Italia are multe de învățat de la Grecia şi Spania. Trebuie să acționăm imediat pentru a primi turiştii vaccinaţi”, afirmă Draghi, subliniind că cele două țări plănuiesc o revenire a turiștilor în vacanță, după impunerea restricțiilor în pandemie.

Italia se pregătește pentru a primi turiști străini, dar va începe doar cu cei care prezintă certificate sau pașapoarte de vaccinare anti-COVID.

Ministrul italian al Turismului dorește promovarea unor insule mai mici ale Italiei, insule precum Capri fiind „libere de COVID”, în acest fel, turiștii vor fi încurajați să revină.

Potrivit declarației lui Massimo Garavaglia pentru La7, „2 iunie este sărbătoare naţională şi acela poate fi momentul pentru redeschiderea turismului”.