Sportul la școală

Sportul la școală VS menstruația: E atât de greu să înțelegi ca băiat de ce colega ta stă pe margine și să încetezi cu glumele proaste despre ciclu?

Zilele trecute, stând și meditând asupra trecutului meu cu menstruația, mi-am amintit de momentele absolut jenante prin care am trecut în anii pe care i-am adunat împreună. YouTube-ul este mai mult decât plin de video-uri care te ajută să-ți înțelegi mai bine corpul și să controlezi schimbările prin care treci ca fată, de asta n-am să vorbesc despre procesul în sine de apariție al „monstrulețului” pe care începi să-l porți odată ce crești. 

„Ce ai, ești pe ciclu, ce-ai făcut azi-noapte?”. Serios? 

Vreau să trag un semnal de alarmă asupra faptului că tu, mucosule, n-ai niciun drept să-ți bați joc și să râzi la ora de sport de colegele tale, care, din motive personale, anunță profesorul că nu pot executa exercițiile. Cât de departe poți merge, oare, cât de prost educat ești? Sugerez să bei un pahar de apă și să citești câte ceva despre durerile groaznice care au ținut-o trează în noaptea în care tu crezi că ți-a îndeplinit ție visul. Dacă nu ești în stare să faci asta, măcar taci naibii din gură! Mama ta ar fi încântată să discute cu tine despre minunăția fără de care tu n-ai fi ajutat la creșterea procentului prostiei la nivel global.

Susțin ideea faptului că partea masculină trebuie să fie educată și cu privire la organismul feminin

Voi spune același lucru pe care-l auzim din bătrâni: „Totul pleacă de acasă”. Majoritatea părinților se sfiesc să vorbească despre controversatul subiect al educației sexuale și nici nu-și doresc introducerea acesteia în școli. Aceste rețineri nu fac decât să degradeze gândirea puștanilor. Îmi amintesc că prin clasa a 5-a au venit în scoală 2 doamne pentru a ne prezenta aspecte despre menstruație. Băieții au fost invitați să iasă afară, deși cu toții știam că vor sta să asculte la ușă. În momentele acelea m-am bucurat pentru că nu erau prezenți deoarece eram conștientă că, mai apoi, vor spune tot felul de vorbe copilărești. Acum, însă, i-aș lega de scaune ca să fie conștienți de corpul feminin. Vor crește, vor avea parte de povești de iubire și poate, în acest mod, femeile n-ar mai fi atât de obiectificate și tratate cu atât egoism și nepăsare, mai ales în perioada în care necesită foarte mult atașament și delicatețe. 

În acest sens, Ana mi-a povestit o experiență de care a avut parte când încă nu știa mare lucru despre corpul ei, dar dragii ei colegi se pare că erau atotștiutori:

Eram în clasa a 6-a, într-o zi de marți, când prima ora era chiar educația fizică. 

Aveam niște dureri insuportabile și o stare foarte proastă, iar tot ce voiam era să scap cu bine de ora aia. M-am dus la baie, am verificat ce era de verificat și m-am întors. Mi-am anunțat profesoara despre ceea ce mi se întâmplase și mi-a spus, precum o femeie matură, cu capul pe umeri, că nu e nicio problemă. Însă, în ziua respectivă trebuia să dăm o probă de viteză sau rezistență, nu mai știu exact. Băieții, văzând că eu nu am dat proba, iar după nici nu m-am ridicat de pe bancă, au venit să îmi pună tot felul de întrebări despre ce am, să spună că sunt mai specială de nu dau proba. Le-am spus să înceteze, să nu mai facă mișto, să își vadă frumos de treabă. Mai aveam foarte puțin până să plâng și să încep să urlu. Eu, având probleme și cu greutatea, asta a fost cireaşa de pe tort. Într-un sfârșit, a fost nevoie de intervenția doamnei profesor, care le-a explicat băieților care este treaba cu menstruația. 

Nu doresc o asemenea situație niciunei fete de pe acest pământ, iar băieții ar trebui sa fie învățați despre lucrurile prin care trece o fată la vârsta asta!” 

Pe bune, băieți, opriți-vă! Sunt unii dintre voi, de 12-13 ani, ce își umflă penele de mama focului și cred că dacă se iau de o fată care trece prin momentele delicate ale lunii, devin mai mișto. Nu sunteți nici pe departe mai „în rând cu adolescenții” dacă faceți asta. Întoarceți-vă cu picioarele pe pământ și în loc să stați non-stop pe TikTok, holbându-vă la fundurile tuturor tipelor de 20 de ani, citiți câteva lucruri despre menstruație, asta vă va face să fiți mai atenți și n-o să se sperie fetele în viitor de comportamentul vostru, credeți-mă.

Că tot vorbeam la începutul articolului despre tot felul de clipuri, uite unul care sigur o să te ajute: