Your Local Artist

Support Your Local Artist este un proiect reprezentativ pentru comunitatea artistică locală dar și națională.

Acest proiect nu are ca scop doar promovarea artiștilor, ci și de a deschide noi orizonturi și a îmbogăți cunoștințele pasionaților de artă și nu numai. Echipa este una deschisă colaborărilor și dornică să-și extindă proiectul și internațional, deținând propriul merch 

Din cele mai vechi timpuri arta a cunoscut numeroase forme – desen, muzică, dans, literatură – , iar în zilele noastre aceasta a găsit un mod de a îmbina tehnologia cu pasiunea și dedicarea. 

În acest scop, am decis să discut cu Alex Jilavu, cel care reușește să facă din graphic design o artă, ilustrând un adevărat exemplu de dedicare și implicare.

Pentru început, ai putea sa te prezinți?

Mă numesc Alex Jilavu, am 18 ani și îmi place să cred că încerc să fiu bun la toate măcar într-o anumită măsură și să nu iau viața chiar așa în serios. Am o pagina de graphic design (@this_is_jilv) iar pe lângă graphic design, îmi place informatica.

Cum ai aflat de comunitatea Supportyourlocalartistt?

A fost chiar ironică toată faza, pentru că eu îmi făcusem pagina de graphic design cu 2 zile în urmă și chiar vorbeam cu niște prieteni de posibile parteneriate și chiar atunci mi-a trimis o prietenă postarea lor. Am zis să aplic pentru că de ce nu, și acum sunt prieten cu Alexandra și am o echipă bestiala.

Cum este relația dintre colegi în cadrul echipei?

De-a lungul proiectului am realizat că cel mai important lucru este ca cei din echipă să fie devotați. Atunci când toată lumea vrea să lucreze relația e foarte bună, dar când cineva e delăsător, automat se îndepărtează și de echipă.

 Care este tipul tău de artă preferat? De ce?

Am foarte multe tipuri de artă pe care le consider interesante și fun, dar cred că cel mai interactiv și actual e graphic design-ul, chiar dacă poate sunt puțin cam subiectiv. În graphic design, toate limitările unui desen pe hârtie nu mai sunt, și ai mult mai multe opțiuni când vine vorba de efecte sau modificări.

 Super! S-a schimbat ceva în viața ta de când faci parte din Support Your Local Artist. Dacă da, ce? Dacă nu, ce te aștepți să se schimbe?

Am ajuns să cunosc foarte multe persoane și să am relații cu artiști de peste tot în țară, ceea ce mi se pare foarte mișto și chiar folositor pe viitor. Mi-am crescut pagina de GD și am găsit multe oportunități de a îmi face reclamă. 

Care e partea ta preferată din această colaborare?

Echipa e bestială și modul de lucru e foarte interactiv, dar cred că cea mai mișto parte e interacțiunea cu diferiți artiști din toate domeniile.

 Ce reprezintă arta pentru tine: muncă, mod de exprimare, hobby? 

Pot sa spun ca arta pentru mine e mai mult un hobby, pentru ca încă nu am ajuns la nivelul de a face un venit din așa ceva și nici nu am un program organizat ca să o pot numi muncă, și eu nu pot să zic ca am văzut vreodată arta ca o forma de exprimare. Prin “arta” mea consider ca pun în evidență calitățile și dorințele cuiva, cu referire la logo și Graphic design, nu neapărat cu intenția de a exprima un anumit sentiment. 

 În final, ce mesaj ai pentru persoanele care vor să facă parte din comunitatea supportyourlocalartistt?

Dacă vrei să ajuți și te interesează să obții o anumită experiență într-un domeniu precum redacție, Graphic design, video editingphoto editingmerchandise și altele, scrie-ne și crede-mă că avem loc și pentru tine. Doar să te ții de treabă. 

 În urma acestui interviu am constatat că echipa Support Your Local Artist este una optimistă și plină de viață, iar dacă ești pasionat de artă și dorești să te implici nu ezita să-i contactezi. Aici găsești pagina lor.