Stimulent de 1.500

Miercuri, a fost adoptată de către guvern o ordonanță de urgență prin care se acordă un stimulent de 1.500 de lei pentru părinții care se întorc la muncă până la vârsta de 6 luni a copilului, anunță ministrul Muncii, Raluca Turcan. Așadar, stimulentul de 650 de lei este înlocuit în acest caz.

Potrivit Ralucăi Turcan, noua ordonanță prevede:

  • Stimulentul se acordă în locul celui de 650 de lei, dacă părinții se întorc înaintea împlinirea vârstei de șase luni pentru copil sau vârsta de 2 ani sau 3 ani pentru copii cu dizabilități
  • Stimulentul de 650 de lei se menține pentru părinții care revin în activitate până la împlinirea vârstei de 2 ani, de asemenea se aplică după împlinirea de către copil a vârstei de șase luni sau 1 an, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, sau de 3 ani în cazul copilului cu dizabilități
  • Stimulent de inserție de 650 de lei și pentru părinții care se întorc la lucru în timpul perioadei de ngrijire a copilului cu dizabilități 3-7 ani.

Raluca Turcan afirmă că: “aceasta este o măsură activă, care încurajează întoarcerea la muncă. De asemenea, contribuie la creșterea veniturilor părinților, scade riscul deprofesionalizării și asigură o forță de muncă necesară în momentul de față la nivelul angajatorului.”