Rufele scoase la uscat pe balcon sau pe sârme improvizate le vor aduce constănțenilor amenzi cuprinse între 500 și 1000 de lei.

Primăria a decis că rufele puse la uscat strică aspectul orașului și a decis să aplice amenzi celor care nu respectă această nouă regulă. Aceasta va trebui respectată atât de constănțeni cât și de turiști.

„În contextul european, este absolut normal ca pe partea exterioară să nu se poarte aşa-ceva, fiind că nu este estetic frumos”, declară constănțenii.

Ghidul turistic, Diana Slav, a spus: „În Italia erau foarte frumos organizate şi chiar era o plăcere pentru ochi. Nu mai zic şi mirosul care era acolo efectiv de curat şi de proaspăt”.

Alin Vintilă, purtător de cuvânt Primăria Constanţa a explicat care este motivul din spatele acestei reguli: „Scopul lui este acela de a avea un oraş civlizat”.
Nu doar locatarii trebuie să respecte aceste reguli, ci și turiștii.

Manager al unei agenții de turism, Cristian Bărhălescu, și-a exprimat nemulțumirea: „Sunt mulţi care vin la hotel şi îşi mai pun prosopul pe balcon. Consider că poliţia are cu siguranţă cu mult mai multe de urmărit, de rezolvat, decât să urmărească dacă şi-a lăsat cineva rufele sau lenjeria personală atârnată în afara imobilului”.

Cu amenzi între 500 și 1000 de lei sunt amendați și cei care aruncă pe alei, peluze, si în parcuri, hârtii, sticle, resturi de țigări sau coji de semințe.