Trăian Băsescu, fostul președinte al României, a reacționat după ce fiica sa a fost condamnată la 5 ani de închisoare.

Ioana Băsescu a fost judecată împreună cu Elena Udrea și Dan Andronic, în dosarul finanțării ilegale a campaniei electorale din 2009.

Dan Andronic a fost achitat, iar Elena Udrea și Ioana Băsescu au primit condamnări la închisoare. Sentințele nu sunt definitive și pot fi atacate.

Curtea de Apel București a condamnat-o pe Elena Udrea la 8 ani de închisoare cu executare pentru instigare la luare de mită și spălare de bani. Dosarul privește finanțarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu din 2009.

Ioana Băsescu a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare pentru instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor în dosarul privind finanţarea campaniei electorale de la alegerile prezidenţiale din 2009.
Traian Băsescu a criticat pedeapsa primită de fiica sa în cadrul unei declarații: „Încă n-am văzut om condamnat la 5 ani de închisoare, pentru că a instigat, fără să primească vreun ban, fără să fi luat ceva. În schimb, am văzut foarte mulţi care au furat milioane şi care sunt bine-mersi. Nu-i atinge nimeni”.