Dacă autoritățile vor accepta propunerea organizatorilor UNTOLD și Neversea, de a testa participanții înainte de întrarea în arenă, acestea ar putea avea loc în 2021, în condiții de siguranță.

Eduard Chereji, director de comunicare al marilor festivaluri de muzică Untold şi Neversea, a anunțat și a explicat în cadrul unei emisiuni această posibilitate.

Acesta a declarat că a căutat o soluție care să ofere șansa fiecărui om să participe, fără a se lua în considerare dacă a fost vaccinat sau infectat: „Eu sunt foarte optimist, pentru că în 2021 suntem într-un scenariu mult mai favorabil decât în 2020. În acest an, iată că avem soluţii non-invazive de testare rapidă. Ar fi greşit să spunem că doar cei care au trecut prin boală sau au făcut vaccinul au dreptul să meargă la un eveniment sau restaurant, hotel. Noi propuneam, în ceea ce priveşte UNTOLD şi Neversea, testare rapidă în fiecare zi a festivalului. Avem resursele necesare de verificare”.

Acesta a explicat cât de sigură ar fi participarea la evenimente în aceste circumstanțe: „Am vorbit cu cei din Barcelona, cu cei din Olanda şi Germania. De peste tot avem deja strânse concluziile. Sunt peste 100 de pagini pe care le-am pregătit pentru întâlnirile cu autorităţile. Şi una dintre cele mai importante concluzii a fost că la un eveniment, acolo unde se testează, oamenii sunt mult mai în siguranţă decât dacă merg la supermarket”.

Există, de asemenea, și declarația unui doctor care susține organizarea festivalurilor.

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, a spus că: „E momentul în care ne putem gândi la organizarea unor astfel de evenimente. O parte din evenimente pot fi discutate în condiţii speciale, cu măsuri care trebuie adaptate acestui an. De ce nu? Cu testare, cu vaccinare a unui număr mare de persoane, să putem spera la organizarea unui eveniment. Testele rapide sunt o opţiune.”