O echipă de chirurgi ruși aflați într-o operație pe cord deschis, au reușit să o finalizeze cu succes în ciuda flăcărilor care mistuiau spitalul.

Medicul însărcinat cu această operație a declarat că: „Nu ne puteam întrerupe, trebuia să salvăm această persoană şi am făcut totul la cel mai înalt nivel. Operaţia s-a terminat, fără dificultăţi”. O asistentă prezentă a menționat: „N-a existat nicio panică”.

Incendiul a avut loc la o clinică de chirurgie cardiacă din Blagoevşcensk, Extremul Orient, echipajele reușind să evacueze 128 de persoane din clădire.

În vederea continuării operației, a fost adus un cablu electric în blocul operator și au fost instalate ventilatoare pentru evacuarea fumului.

Adjunctul directorului Serviciilor pentru situații de urgenţă din regiune, Konstantin Rîbalko, a explicat cum a fost privită situația de către autorități: „Controlarea incendiului a fost complicată de faptul că focul era activ pe toată suprafaţa de 1.600 de metri pătraţi”.

Imediat ce operația a fost finalizată, medicii au părăsit clădirea în flăcări pentru a conduce pacientul la un alt spital.
Incendiul nu a cauzat nicio victimă.

Atât medicii, cât și pompierii implicați, vor fi decorați pentru faptele lor, a susținut reprezentantul autorităților locale.