ULTRAKILL
Sursa: Steam

Bun, guys, bine ați venit la primul meu articol de game review! Poate vă întrebați „Ce e ULTRAKILL, maică?” sau „Acum a dat și el de jocu’ ăsta?” și… ă… nu, am de ceva timp jocul. Dar, pentru cei ce nu știu, voi începe cu specificațiile minime recomandate de developeri. Adică, na, toți caută prețul prima oară când se uită la o eugenie, până să-i afle povestea. Spun ei că ar trebui să avem un procesor de 64 de biți, Windows 7 64-biți… cine n-are windows 10?… și un procesor dual-core de 2.4 GigaHertzi.

 

Păi… vă zic din experiență că ULTRAKILL merge lejer în 30 de frame-uri cu un i5 de 1.7 GHz.

 

Apoi memorie de 2 GB RAM – eu compensez cu 4 – NVIDIA GeForce 9800GT – iar le dau peste nas cu GeForce 920M… nu sunt mândru – DirectX versiunea 9.0 și un spațiu liber de 2 GB. Iar ultima recomandare a developerilor este Sound Card-ul: „unul care poate duce zgomotul extrem”. Vă dați seama ce spun creatorii la specificațiile maxime: „VOLUMUL MAXIM CONFERĂ REZULTATE MAXIME”. Deci cred că ați prins ideea. Pentru mai multe aspecte despre un PC de gaming, click aici!

 

„Bun, ne-ai luat așa tare, dar despre ce e jocul, băi?!”

 

Foarte simplu, e un scenariu macabru pentru noi. Toată umanitatea a făcut „pa, pa!” la lume, dar numai roboții alimentați cu sânge au mai rămas. Sigur, sângele e o resursă epuizabilă dacă îți omori „benzinăriile”, toată lumea știe asta. Așa, roboțeii spadă-iute au trebuit să coboare în străfundurile iadului (nu e nevoie să faceți cruce când citiți asta), pentru a face rost de sânge de la creaturi. Cică designul nivelelor e inspirat și din „Infernul” lui Dante și e chiar evident… Mergi din ce în ce mai adânc spre Gabriel (final boss, momentan, până să lanseze celelalte acte), iar, până acolo, riști să fii omorât de creaturi diverse și scârboase, prin labirinturi întregi.

Sursa: Steam/ gameplay

Cum am zis, ești un robot care omoară morți violenți. Să vă fac o idee… poți muri imediat, că sunt mulți, unii cu arme puternice, dar revin imediat cu descrierea lor. Tu ai doar un revolver, dar cum poți să folosești atacul secundar sau chiar să iei alte arme? Păi, acesta e scopul jocului, să faci cât mai multe kill-uri. În funcție de cât de repede și cât de mulți ucizi deodată, îți arată, în dreapta-sus, stilul: A, B, C, D… S, SS și SSS. Fii sigur că dacă ai SSS… ești tu însuți ULTRAKILL.

 

După ce termini un nivel, se calculează toate: timpul, morțile tale (dacă sunt), secretele găsite, inamicii uciși, dar și stilul, iar, pe baza lor, primești bani, cu care îți cumperi atacurile secundare pe revolver, shotgun, nailgun și railcannon. Apropo… există și un revolver secret, obținut la finalul nivelelor din „LIMBO”. Vă las aici un tutorial pentru Limbo 1-3… dar, atenție, nivelul 3 e cel mai greu… 

 

Cum îți refaci viața?

 

Aici voiam să ajung, cu melee weapon. Mă rog, ai pumnul. Dar dacă vorbim de un robot cu un pumn hidraulic, ce explodează inamicii, da, e o armă. Din punctul meu de vedere, cea mai eficientă metodă de a face rost de sânge, cu care îți refaci viața. Da, ULTRAKILL e foarte gory și poți face rost de sânge și cu armele de foc, dar poți muri de la unda de șoc. Ca un fel de „self-friendly-fire”, să înțelegeți la ce mă refer. De aia zic, dai cu pumnul și îți faci viața eficient, dar singurul dezavantaj e că trebuie să fii aproape de inamici și poți să mori când încerci asta, dacă ești low…

Sursa: Steam/ regenerare

Inamicii din ULTRAKILL

 

Acum, nu mă înțelegeți greșit, aș pune imagini, dar deja sunt fan-wikis pentru asta și nu vreau să fie pierdut tot farmecul. Fiindcă o să zic succint frustrările mele o să las un link aici. Încă din tutorial, te vei confrunta cu Filth, o creatură de turmă, verde, rapidă și foarte enervantă, că nu nu o nimerești. Imediat după, Stray: e ca un umanoid fără piele, îi e frică să se apropie de tine și trage în tine din brate… da, ies mingile de foc de nicăieri. Apoi, primul boss, să nu crezi că ai să scapi: Fața Malițioasă, alias Cap-de-stâncă. E ok, dar, nu știu de ce, parcă i se mărește HP-ul cu cât înaintezi… sau când trebuie să bați în arene trei simultan, numai la checkpoint visezi. Schism are ceva mai multă viață, trebuie doar să te miști puțin când vezi că trage. Swordsmachine: doar sari din perete în perete și dă mult dash (SHIFT) când dă ultimata. Cerberii: și mai mult SHIFT când aruncă bolovanul, țintește capul, trage cu click-dreapta la prima ocazie.

 

Ăștia au fost din PRELUDE, apoi, la LIMBO, urmează Dronele, niște chestii mov, sferice, micuțe. Când le dobori, ferește-te, că sunt mari șanse să explodeze în tine. Personal, urăsc Curățătorii-de-stradă din ULTRAKILL, că îți dau cu foc… Urcați-vă undeva și trageți cu revolverul, cu bănuțul. La final, vor fi Masa Hidoasă, gen greutate, și V2. În amândoi trebuie să tragi neîncetat, iar V2 e un tu, doar că roșu. Urmează Soldatul, e un Stray, doar că are armură pe jumătate și e mai puternic. Dar după dai de un Mindflayer, ca o zână măseluță, dar se teleportează să-ți dea o stângă în guriță, cam la 10 secunde. Penultima entitate oficială e Regele Minos: atenție, e foarte imens, dă cu găuri negre ce te omoară aprope instant, doar trage constant în el! Final Boss-ul Actului 1 este Gabriel, dar mai am un nivel până acolo, dar e insane… atât vă zic. Ca fun fact, sunt niște bosses la mișto, pentru revolverul secret, printre care… Rozătoare Canceroasă

 

Per total, jocul e absolut genial, mai ales că este unul dintre cele mai bine optimizate beta-uri!

 

Chiar rupe rău ULTRAKILL și merită cei 16.79€… doar dacă e terminat și e securizat a.î. să nu fie piratat. Nu cumpăr eu jocuri așa des și o zice unul cu 110 jocuri pe Steam. Mulțumesc, Reddit! (pe telefon trebuie instalată aplicația) Mă rog, inițial văzusem jocul la Codrin Bradea și Markiplier și nu regret că l-am cumpărat. Efectiv, poate fi comparat cu DOOM sau alte FPS-uri din ’90. Nu sunt identice, dar grafica aia clasică poate prinde și azi, mai ales într-o atmosferă challengie.

 

Sunt șase moduri de joc, numai două disponibile: STANDARD și VIOLENT. Dacă pe STANDARD e greu… nici nu vreau să știu cum e pe VIOLENT sau… ULTRAKILL MUST DIE… Toate la timpul lor, până la urmă. Eu vi-l recomand cu plăcere, chiar să încercați demo-ul de pe Steam… sau să îl piratați complet legal, cum face tot omul… Până una alta, sper că v-a plăcut și că ați rezistat până la final și ne reauzim cu un alt joc. Fiți pe fază!

 

Dacă vrei să ai experiența ULTRAKILL aici găsești pagina de Steam a jocului!