povești
Sursa: Rontika Enterprise - WordPress.com
Toată lumea iubește poveștile! Oricine poate să își găsească o dorință ascunsă într-o poveste frumoasă. Fie că vrei să fii propriul prinț pe cal alb și să îți deschizi o afacere, fie că vrei să dansezi în rochii pufoase la baluri sofisticate, cu siguranță s-a scris o poveste despre asta. Deci, nu mică mirarea noastră, a tuturor, când primim o dovadă că poveștile se adeveresc.

În 1997, Jetsun Pema îl întâlnește pe prințul Jigme Khesar Namgyel Wangchuck

Deși amândoi copii, își promit unul altuia că se vor căsători când prințul își va fi preluat tronul. După 14 ani de studii și călătorii, aceștia se reîntâlnesc și se îndrăgostesc instant. Ca în povești, nunta lor durează trei zile și trei nopți și după 5 ani de căsnicie, palatul regal este binecuvântat cu un prințișor.
Acum probabil vă întrebați: unde are loc magia care face poveștile să se adeverească?
La poalele Munților Himalaya se odihnește Bhutan-ul, autoproclamatul cel mai fericit stat din lume. Deși se arată reticenți față de influențele străine, populația se declară mulțumită de viața lor simplistă, deloc materialistă.

Și acest lucru m-a făcut să mă gândesc… de ce avem nevoie ca să fim fericiți?

Societatea ne-a livrat mulți ani la rând ideea că avem nevoie de o familie ca să fim fericiți. Acum, se accentuează foarte mult asupra ideii de carieră. Amândouă sunt lucruri admirabile și greu de realizat. Problema e că, indiferent de fericirea ta, oamenii te vor judeca. Nimic nou sub soare până acum, oamenii judecă de când lumea și o vor face până în ultima clipă. Dar e supărător când realizezi că fericirea ta e îngrădită de părerile celorlalți.
O femeie care va decide că nu vrea copii, va fi linșată că își irosește corpul dat de Dumnezeu special pentru reproducere. O femeie care va decide că renunță la avansarea în carieră pentru a-și întreține familie, va fi tratată ca o sclavă a sistemului. Și dacă te trăsnește să nu vrei să faci nici una, nici alta, deja ești privit ca un eșec fără scuze. Și aceeași poveste se aplică și pentru bărbați.

Vestea bună e că dacă poți să treci peste judecățile oamenilor, te poți îmbăta cu propria-ți fericire

Când ești mulțumit cu lucrurile pe care le faci, te îndrăgostești de propria viață.
Deci, bănuiesc că iubirea este singura necesară fericirii. Indiferent dacă iubești oamenii din jurul tău sau lucrurile pe care le faci, sentimentul de iubire va fi cel care îți va furniza fericirea. Și atunci poți și tu spune că poveștile se adeveresc!