Fizic sau online: Ce se va întâmpla cu școala după 4 Mai?

Fizic sau online: Ce se va întâmpla cu școala după 4 Mai?

Elevii au parte de o vacanță prelungită de primăvară, însă cu toții avem nedumeriri și întrebări cu privire la ce se va întâmpla cu școala după 4 Mai. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu,  a declarat pentru Edupedu.ro. faptul că elevii vor reveni la cursuri în funcție de scenariul în care este fiecare localitate în parte. Plus, în opinia sa, la finalul lunii mai, începutul lunii iunie, ministerul va avea suficiente argumente ca să ceară prezența fizică în școli a tuturor elevilor.

Pe 4 Mai toți elevii se întorc în școli după scenariile cunoscute, mai puțin cei de ani terminali care stau acasă până pe 9 mai pentru că am decis să nu schimbăm nimic la structură”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Avem scenariul verde în care merg absolut toți până la 1/1.000 (n.red. rata de infectare), scenariul galben este între 1 și 3 la mie și merg copiii la grădiniță, elevii din învățământul primar și clasele terminale cu efective întregi, la școală, iar cel roșu este dus până la intrarea localității în carantină. Această modificare face parte deja din reglementările obligatorii

Totuși, a fost propusă și posibilitatea ca elevii să se întoarcă în totalitate în bănci, iar Cîmpeanu a explicat următoarele:

„Va exista posibilitatea revenirii cu prezentă fizică, în școală, a tuturor elevilor din România, iar acest lucru se poate întâmpla dacă sunt satisfăcute patru condiții simultane. 1 -respectarea regulilor – trebuie să răspundem de asta, 2 – vaccinare, 3 – testare. Eu insist ca în această lună să fie teste în școli, în așa fel încât alături de a patra condiție, care nu mai ține de noi, dar avem dreptul să credem în ipotezele epidemiologilor care ne spun că vom avea un vârf în luna aprilie, și după care o să avem un trend descendent și, dacă o să se întâmple aceste condiții și vaccinarea merge bine, atunci Ministerul Educației va avea argumente suficiente să solicite deschiderea tuturor școlilor cu prezență fizică, indiferent de scenariu”

„Acest lucru s-ar putea întâmpla, în condițiile respective, la finalul lunii Mai, începutul lunii Iunie”, a mai spus Cîmpeanu.

Raluca Voda
Raluca Voda
Bună, mă numesc Raluca și nu, nu sunt critic de modă. Dar am 17 ani și o sete excesivă de drept. Mă înclin cât de tare pot spre această latură a justiției și am născut un vis arzător: biroul propriu de avocatură. Momentan îmi trăiesc viața de licean la filologie, îmi dezvolt pasiunea și aspirația pentru poezie. Sper ca ceea ce vei citi din partea mea să te facă să spui „Fata asta chiar trebuie citită!”

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare