București a depășit rata de infectare de 6 la mie. Ce se va întâmpla cu școlile?

București a depășit rata de infectare de 6 la mia de locuitori. Ce se va întâmpla cu școlile?

Hotărârile Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, cer măsuri. Acesta spune că închiderea școlilor trebuie să se realizeze după ce Comitetul pentru situații de urgență va decide carantinarea Bucureștiului, unde incidența a depășit astăzi 6 la mia de locuitori.

Elevii de clasa a XII-a susțin săptămâna asta simulările de Bacalaureat, însă condițiile sunt nedumerite.

Rata de incidență COVID-19 a ajuns, marți, la 6,22 la mie în București, a precizat prefectul Capitalei, Alin Stoica, pentru G4Media.ro. Prefectul a precizat că așteaptă până la finalul zilei propuneri de măsuri de la membrii Comitetului pentru situații de urgență.

Preșcolarii și copiii din clasele primare vor merge la școală până când localitatea intră în carantină, chiar dacă s-a depășit incidența de 6 la mie, a anunțat marți ministrul Educației.

Cîmpeanu a transmis și o adresă trimisă Ministerului Sănătății din partea sa, în care cere analizarea „cu celeritate” a propunerii ministerului Educației de modificare a Ordinului nr. 3235/93/2021, astfel încât „școlile trec în sistem online numai în situația în care la nivelul localității este declarată starea de carantină.”

Ordinul comun de ministru 3235/93/2021 prevede:

„(4) La nivelul localităților unde este instituită măsura carantinei zonale, nu sunt permise activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și activitatea didactică se desfășoară exclusiv online.

(5) Este permisă organizarea simulărilor examenelor naționale, evaluărilor naționale, orelor remediale și a examenelor pentru anii terminali, cu prezența fizică, în unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mică de 6/1000 de locuitori, sub condiția asigurării stricte a normelor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul Sars-COV-2, respectiv, distanțare corectă și igienizarea mâinilor și purtarea obligatorie a măștii.”

Raluca Voda
Raluca Voda
Bună, mă numesc Raluca și nu, nu sunt critic de modă. Dar am 17 ani și o sete excesivă de drept. Mă înclin cât de tare pot spre această latură a justiției și am născut un vis arzător: biroul propriu de avocatură. Momentan îmi trăiesc viața de licean la filologie, îmi dezvolt pasiunea și aspirația pentru poezie. Sper ca ceea ce vei citi din partea mea să te facă să spui „Fata asta chiar trebuie citită!”

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare