Cum putea o femeie goală pușcă să ajungă în platoul unei televiziuni?
Emisiunea „Acces Direct”, vineri, 19 martie

În cazul în care nu ați auzit, vineri, 19 martie, Mirela Vaida a fost atacată cu un bolovan/ pavelă de către o femeie dezbrăcată. Bun, totul clar până aici. Dar… de ce? Se auzea clar cum îi cerea bani – cum a ajuns cerșetoria azi… Nu are nimeni absolut nicio vagă idee de ce să-i ceară bani, apăi să mai arunce cu o piatră. Se vedea clar starea de șoc a prezentatoarei, chiar și din voce, evitând acea ghiulea, cuprinsă de adrenalină. Dacă mă întrebați ce s-a întâmplat la Acces Direct… da, asta a fost, dar n-o să mă rezum la atât. Voi încerca să surprind, totuși, cum s-a ajuns aici.

 

Ok, dacă ne amintim puțin, acu’ ceva timp, erau en vogue „Voolpitza și Veorel”

 

Cea mai mare porcărie, dacă mă întrebați. Efectiv își băteau joc de oamenii săraci, din medii defavorizate, nu că ei doi ar fi singurii. Cam la fiecare emisiune mai venea câte unul care abia știa cum îl cheamă și puneau presiune invitații pe aceștia, ca niște moraliști „ânăscuți”. Nu știu cum să zic, dar a fost lungită prea mult seria cu Vulpița, profitând de imaginea lor. Acum… normal că ei primeau bani pentru apariții, iar echipa se îmbogățea pe spatele… bunicilor și părinților, că numai ei s-ar uita neironic la așa ceva. Și uite așa nu va fi „cancel culture” în România, că se evaporă singure valorile…

 

Dar cum putea o femeie goală pușcă să ajungă în platoul unei televiziuni? Nu zic că Mirela Vaida e de vină, ci formatul emisiunii care a ajuns prea departe. Înainte mai vedeam, acolo, pe Vadim Tudor, cu memoria perfectă, acum nici atât. Normal că se mai trezește o Afrodita a străzii să dea târcoale, dacă asta s-a promovat până acum. Ba chiar bolovanul acela era de pe Acropole, cu semnătura lui Fidias pe el. Și noi, muritorii de rând, ne batem joc de asemenea apariții mitologice…

 

Râdem, glumim, dar acest incident e ceva serios

 

Chiar nu e ok deloc să vii într-un platou de filmare și să îți revendici prezentatorul ca țintă de bolovani. Niciun om integru nu ar arunca cu o piatră în cineva pentru că îi venise în minte cu jumătate de oră înainte. Poate sunt și aceia care nu au trecut peste copilărie, neconștientizând consecințele. Nu exagerez, citiți aici un articol despre copilărie.

 

Cam asta aș zice eu că e ce s-a întâmplat la Acces Direct. Sperăm ca, pe viitor, ușa din spate să fie mai bine păzită, iar Mirela Vaida să scape, treptat, de frica pentru viața ei, din urma incidentului… traumatic, aș spune. Până atunci, să ne fie învățătură de minte. Trebuie să respectăm, ca să fim respectați, nu dăm nimănui în cap că nu ne place acea persoană, pur și simplu ne stăpânim, că nervii sunt în capul nostru doar.