Învățătorul de la Iași nu va fi iertat

Sorin Cîmpeanu și Ministerul Educației nu tolerează violența. Învățătorul de la Iași nu va fi iertat!

Conform ministrului educației, se vor lua, vineri, 19 martie, în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Iași, măsurile corespunzătoare pentru cazul învățătorului pensionar Constantin Șerban, care are un comportament total inadecvat statutului său. Aflăm că acesta este și membru în Consiliul Județean din partea PNL și face parte și din conducerea școlii, fiind desemnat de liberali să reprezinte Consiliul local în Consiliul de Administrație al școlii, aflat în regim de plată cu ora.

După ce a fost acuzat de părinți că a lovit o elevă de a II-a și că își terorizează clasa, Ministrul Cîmpeanu ia atitudine. Reacția acestuia vine în urma unor declarații ale inspectoarei școlare generale, Genoveva Farcaș, cu privire la școala unde lucrează liberalul Constantin Șerban: „are tendința de ignorare a gravității faptelor prezumate”. Inspectoarea școlară a pasat școlii responsabilitatea analizării și sancționării învățătorului, după ce inițial anunțase pentru Edupedu.ro concedierea profesorului pensionar.

Reacția integrală a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu:

„În urma informațiilor cu privire la faptele prezumate de abuz verbal și emoțional față de elevii de clasa a II-a, săvârșite de cadrul didactic pentru învățământ primar de la Iași, precizăm următoarele:

Ministerul Educației nu tolerează nicio atitudine de abuz fizic sau emoțional din partea niciunui cadru didactic și solicită inspectoratului școlar și unității de învățământ luarea măsurilor legale care se impun pentru protejarea interesului superior al elevului.

La acest moment se desfășoară cercetarea disciplinară la nivelul școlii, urmând ca, în cursul zilei de miercuri, 17 martie 2021, Consiliul de Administrație al unităţii școlare să analizeze raportul acestei comisii și să dispună sancțiunile care se impun, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

De asemenea, a fost declanșată o acțiune de audit managerial la Școala Gimnazială „Mihai Codreanu” – Iași, în cadrul căreia Inspectoratul Școlar Județean Iași verifică, printre altele, modul în care conducerea unității școlare a gestionat sesizările repetate ale unor părinți la adresa cadrului didactic, având în vedere faptul că acesta a fost subiectul unor sesizări repetate.

În cursul zilei de vineri, 19 martie, ISJ Iași va analiza și va dispune măsuri corespunzătoare, raportate la rezultatele acestui audit managerial, în Consiliul de Administrație.

Îmi exprim convingerea că toate aceste verificări vor fi obiective, fără implicarea factorului politic, iar măsurile dispuse vor proteja interesul superior al elevului și vor sancționa un comportament nu doar prezumat, ci probat prin argumente solide, cu o riguroasă aplicare a prevederilor legale în vigoare.

Ministrul Educației,
Sorin Mihai Cîmpeanu”

Învățătorul Constantin Șerban este un apropiat al șefului PNL Iași, Costel Alexe, inculpat într-un dosar DNA în care procurorii îl acuză că a luat mită 22 de tone de tablă de la combinatul siderurgic din Galați pe când era ministru al Mediului. De altfel, în noiembrie anul trecut învățătorul Constantin Șerban a fost acuzat că a lovit o elevă, dar a fost sancționat cu „observație scrisă”.

De asemenea, Șerban ar fi fost alungat de la Palatul Copiilor după ce mai mulți părinţi au cerut schimbarea lui din funcție, „fiind nemulţumiţi de comportamentul directorului faţă de profesori şi elevi”

Despre întâmplările ce-l privesc pe acest învățător, puteți citi în acest articol: (AUDIO) Un învățător își terorizează elevii de pe clasa a II-a: „Brian, te ia mama dracului”