Concurs foto « Dis-moi dix mots en images »

După o perioadă de stagnare, tot mai multe organizații și persoane importante aduc în vederea tinerilor tot felul de concursuri în mediul online. Iată că Institutul Francez pune la dispoziție un concurs de fotografie, cu prilejul lunii francofone.

Francofonia insuflă creativitate, după cum spune Institutul Francez. În prima jumătate a lunii martie, adolescenții de 14-18 ani sunt provocați la concursul de fotografie «Dis-moi dix mots en images».

Cei 10 câștigători ai concursului vor avea parte de o expoziție virtuală pe paginile de Facebook și Instagram, precum și pe site-ul Institutului! În plus, vor fi premiați cu cărți, abonamente la mediatecă și obiecte promoționale marca #IFRoumanie!

Pornind de la cele 10 cuvinte ale Francofoniei din acest an, care au ca tematică aerul: aile, allure, buller, chambre à air, décoller, éolien, foehn, fragrance, insuffler, vaporeux.   

Ce trebuie să faceți?

  • Alegeți unul sau maximum două dintre cuvintele francofoniei și ilustrați-le printr-o fotografie.
  • Trimiteți fotografia/fotografiile până în 17 martie, la adresa de email [email protected], cu subiectul Concurs foto « Dis-moi dix mots», precizând: nume, prenume, cuvântul ilustrat, vârsta, orașul, denumirea școlii.

Și apoi?

  • Se vor alege 10 fotografii câștigătoare care vor fi expuse pe rețelele de socializare și pe site-ul celor de la Institut în 20 martie, de Ziua Internațională a Francofoniei!

Regulament de participare

  • participanții trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 14-18 ani
  • fotografia sau fotografiile (maximum 2) înscrise în concurs trebuie să fie creații originale ilustrând unul dintre cele 10 cuvinte ale Francofoniei din lista de mai sus.
  • regulamentul complet al concursului poate fi consultat aici: Regulament-Concurs-Dis-moi-dix-mots-2021