(LIVE) Manifestările actorilor fracezi în fața Teatrului Odéon din Paris

Actorii francezi țin sub ocupație trei teatre pariziene până când ,,lucrurile încep să se miște” în sectorul cultural.

Teatrul, un refugiu al promisiunilor?

Începând de joi, 4 martie, au avut loc manifestări prin care actorii francezi au pus stăpânire pe marile instituții culturale pariziene: Teatrul l’Odeon, Teatrul de la Colline și Teatrul Național de Strasbourg. Pe lângă redeschiderea centrelor culturale în conformitate cu respectare măsurilor igienico-sanitare, manifestanții cer, printre altele, prelungirea l’anne blanche (anului alb) pentru lucrătorii independenți din industria spectacolelor, până în august 2022.

Istoricul Marie-Ange Rauch compară manifestările începute în 4 martie 2021 cu evenimentul istoric din 1968, un an al crizei teatrului, când sala de spectacole a Teatrului Odeon devenise o arenă, sediul unor dezbateri aprinse conduse de mișcările studențești, potrivit franceculture.

,,Mă îndoiesc totuși că ocuparea Teatrului Odeon de astăzi are aceeași încărcătură simbolică în accepțiunea opiniei publice ca cea din 1968, când Odeonul era efectiv teatrul ministrului culturii André Malraux la acea vreme “ spune Marie Ange-Rauch.

http://

 

 

De asemenea, asociați cu mișcarea care continuă din 4 martie 2021, sunt 51 de studenți la scenografie-costume, actorie, regie, dramaturgie și management-creație, care au decis să se stabilească 24 de h din 24 în incinta Teatrului Național Strasbourg ,,până la un răspuns concret”.

 

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare