Dinu Criste este preotul din Cluj care și-a deschis o afacere cu ciocolată care conține canabis. Valoarea acestei afaceri este de aproximativ 100.000 de euro.

Preotul Dinu Criste deține de doi ani un atelier numit Christe Chocolatier, aflat în comuna Sancraiu. Acolo a adus doi ciocolatieri belgieni și de atunci afarecea cu tabletele de ciocolată “Doamne Ajută” a început  crească încet.

„În 20 de minute, toate tabletele “Doamne Ajută” au plecat de la raft. Și-am zis: “Doamne ajută”. Considerăm că o afacere înseamnă a munci, chiar avem îndemnuri în Sfânta Scriptură să ne câștigăm pâinea. Știam că asta o să atragă atenția foarte tare. Știam, de asemenea, că va fi și contrastul puternic între părintele Dinu Criste și canabis. M-a chemat însuși Mitropolitul la un moment dat la raport să înțeleagă ce e cu povestea asta”, a explicat Dinu Criste.

Investiția pentru a pune bazele acestei afaceri a fost de 100 de mii de euro dintre care 44 au fost primiți printr-un programt numit Start Up Nation, protrivit AlphNews. Prețul unei ciocolate este de 20 de lei, însă o cutie de praline poate ajunge și la 200 de lei. Clienții au posibiliatea de a cumpăra și ediții speciale, făcute la comandă, printre care se numără praline sau ouă de Paște cu foiță de aur.

„O să fiu și părintele ciocolatei artizanale în România. De obicei, când mă întâlnesc cu frați din tagma preoțească, mă felicită, “Bravo, părinte, excelent!”. Acum îi aștept și eu, le trimit un mesaj, îi aștept să cumpere”, a mai spus preotul.

Sursa foto: AlphaNews