ciocolata cu canabis
Preotul clujean Dinu Criste

Aparent… da, e legală. Știu, și eu mă întrebam același lucru. Dar cea mai interesantă parte este faptul că ciocolata cu canabis este produsă de un preot. Uau, de unde până unde? Minune?! Mai exact, Dinu Criste a deschis atelierul „Christe Cholatier”, acum doi ani și a adus doi ciocolatieri belgieni. Eu n-aș zice că e fumată treaba, pentru că e o noutate, putem simula Olanda chiar la noi în țară, e o chestie relativ nouă pentru România. Unde ați mai văzut voi produse cu canabis în galantarele alimentarelor? Păi, vedeți. Cred că e un tabu pentru români, asociind planta cu drogurile

 

Și mai interesant e că însuși mitropolitul l-a chemat să-i dea explicații, în legătură cu ciocolata cu canabis

 

Dar s-a convins că ar fi vorba de o binecuvântare pământească. Bun, să vă explic și de ce e legală. Cum am zis, noi simulăm Olanda, fiindcă nu prea vinde nimeni ciocolata cu canabis, geluri cu canabis pentru durere, etc.. Nu, dar dacă există, apăi să fie și mediatizate, producătorii să-și lase datele de contact, este legal produsul. Aici nu produce nimeni incognito, iar faptul pentru care autoritățile au permis este faptul că nu are THC.

 

Cum, nu știi ce e ăla THC? Înseamnă că te impacientezi degeaba, când nu cunoști canabisul

 

Această plantă este înrudită cu cânepa, fac parte din aceeași familie. Totul bine până acum. Ce are vărucu’ Cânevici în minus față de var-sa Canabel? Proporția. Cânepa are o concentrație mare de Canabidol (CBD), iar Canabisul, de Tetrahidrocanabidol (THC). Să vă răspund ce sunt aceste substanțe… uleiuri esențiale. CBD-ul este substanța legală din România, de aia e comercializată ciocolata cu canabis, substanță ce e prezentă și la cânepă, în proporții mari. Apoi… Canabisul are mai mult THC, față de cânepă, dar asta s-a întâmplat ca mecanism de apărare, să nu fie devorată. Au trebuit oamenii să fie Gică Contra, să se bucure de „gloanțele” plantei… Așadar, preotul folosește canabisul, doar cu Canabidol, care, cum ziceam, poate fi folosit ca un calmant, în geluri antiinflamatorii.

 

Cred că ajunge partea de teorie, să revin pe subiect. Chiar Dinu Criste spune că „avem îndemnuri în Sfânta Scriptură să ne câștigăm pâinea”. Foarte corect, nu contează că e preot, profesor sau inginer, cu toții muncim. Nu e cu nimic mai controversat subiectul, că e ciocolata cu canabis produsă de un cleric, na, e legală. Și colegii săi preoți îl felicită pentru afacere. Până la urmă, e o plantă, dar care are mai multe beneficii decât am crede, și eu m-am mirat. Dar mai tare m-au amuzat statisticile despre aceasta: mai mulți oameni mor anual de la alcool și arahide, decât de la canabis. Mai mult decât atât, ca să faci supradoză, trebuie să fumezi tone întregi, în câteva minute.

 

Care este concluzia? Putem avea încredere?

 

Absolut! Dacă din mac se poate obține opiu și nu ne drogăm când mâncăm covrigi, atunci nici de la ciocolata cu canabis nu pățim nimic. Mai sunt și 2 specialiști, ciocolatieri belgieni, deci, zic eu, e de calitate. Mă rog, părintele a investit până acum 100.000 €, iar prețul unei tablet de ciocolată este de 20 de lei, dar cutia de praline poate ajunge la 200 de lei. Ce să zic? Nu încurajez, nici nu descurajez, fiecare alege cum vrea să-și cheltuiască banii, din acest punct de vedere. Poate fi un moft, dar și ciocolata normală este unul. E o inițiativă foarte bună și îndrăzneață. Cel mai probabil, voi face o comandă, să văd cum este. Până atunci… stau și cu bani puțini, dar și fără ciocolată.

 

Dacă ți-a atras atenția Canabidolul poți afla mai multe despre proprietățile sale chiar aici!