Mascaţii Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române au descins, în dimineața de 3 martie, la o adresă gresită din Clinceni, județul Ilfov. Mascații au spart ușa și au intrat în casa care adăpostea o femeie împreuna cu fiica ei. Acestea au fost imobilizate cu violență. Cecilia Grecu, proprietara locuinței, spune că a fost trezită în jurul ore 5.00 dimineața.

Aceasta a declarat că „aşa-zişii apărători ai oamenilor de rând au greşit adresa. Eu am fost bruscată (…) Mi-au pus armă în piept, au vrut să-mi împuşte câinele. Sunt vânătă pe mâini, ţineau de mine, voiau să-mi împuşte câinele în cap. Voiau să plece fără să-mi spună de ce fac asta”.

După ce femeia a cerut în repetate rânduri explicații, unul dintre cei prezenți se recomandă a fi comisar-şef la Poliţia Transporturi.

Deși femeia a sunat la 112 pentru a solicita îngrijire medicală, la primul apel i-a fost închis telefonul.

Proprietara: „Vreau să îi dau în judecată pentru ce mi-au făcut”.

Ulterior, s-a sesizat greșeala: descinderea trebuia să aibă loc la vecini.

„Nu sunt capabili să găsească adresele. Vreau să-i dau în judecată pentru ce mi-au făcut. Le fac reclamaţie. Vreau doar să-şi ceară scuze public, să nu se mai întâmple aşa ceva în ţara asta şi să fie traşi la răspundere. Am braţele tumefiate, pline de echimoze”, declară Cecilia Grecu.

Până la această oră, Poliţia Română nu a mediatizat oficial nicio informaţie referitoare la acest caz, însă surse din interiorul IGPR au admis, neoficial, existenţa unei intervenţii greşite la o adresă din Clinceni, care a avut loc miercuri, 3 martie.

Surse din poliție au declarat că „trebuiau să pună în aplicare un mandat de percheziţie la adresa cu nr. 26 A. Însă au descins la nr. 26. Era poartă închisă şi au sărit gardul. A ieşit o femeie şi le-a spus că nu este acea adresa, iar oamenii au ieşit.

Nu au rupt poartă şi nu au provocat alte distrugeri. Femeia a sunat la 112 şi a spus că este nemulţumită de această întâmplare. Nu a fost solicitată ambulanţă şi nu a fost anunţat vreun atac de panică. Poliţiştii trebuiau să mergă la casa din spate”.

După controversatul caz de la Onești, în care doi oameni luaţi ostatici au fost ucişi, Poliția continuă să gafeze. Mulţi comentatatori acuză intervenţia stângace a Poliţiei, iar corpul de control a fost trimis la Bacău pentru a ancheta cazul.

Fiica minoră a scris într-un comentariu pe facebook: „Mascaţii ne-au bruscat, ne-au ameninţat cu armele lor, au vrut să ne împuşte câinele care ne păzeşte (şi pe noi: «vă împuşcăm şi pe dumneavoastră dacă nu luaţi câinele»). Mascaţii ne-au abuzat, ne-au traumatizat, apoi au plecat liniştiţi către adresa corectă, certându-ne aspru că e vină noastră deoarece nu avem numărul imobilului scris pe poartă.

Probabil aşa au fost de vină şi sărmanii ostatici de la Oneşti. La fel şi biata Alexandra de la Caracal şi mulţi, mulţi alţii. Mă gândesc de ce sunt familiile altora şi familia mea de vină pt faptul că mascaţii şi Poliţia Română sunt plătiţi la greu din banii publici, dar nu sunt capabili să descindă la adresa corectă pentru a-şi îndeplini misiunile.

Eu şi mama mea ne dorim că întreagă ţară să afle cum instituţiile statului nu îşi asumă nici o greşeală, dar comit erori extrem de grave şi abuzuri inimaginabile zilnic, provocând victime. Menţionez că personalul de la 112 s-a comportat nedemn, ei sunt mereu grăbiţi şi tot ce reclamăm se pare că e din vină noastră, iar pe ei ii cam deranjăm”.

Daca vrei sa afli stirile de ultima ora, da click aici!