Dosarul 10 august
Dosarul 10 august

Rareş Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a reacționat marţi seară în urma deciziei judecătorilor în Dosarul 10 august și a susținut că România a avut ,,imaginea unei ţări abandonate, unde Justiţia umblă cu capul spart”, iar situaţia va fi tranşată la CEDO.

„Astăzi, din păcate, după decizie, după ce judecătorii au decis că dosarul nu se redeschide şi că cei 4 şefi ai Jandarmeriei din acest dosar (…) scăpă fără niciun fel de cost în faţa cetăţenilor şi a istoriei, am avut, încă o dată, imaginea unei ţări abandonate, unde Justiţia nu funcţionează, unde Justiţia umblă cu capul spart”, a comentat decizia judecătorilor la B1TV, Rarel Bogdan.

Rareș Bogdan a concluzionat că Justiția din România nu a înțeles nimic din lupta românilor pentru libertate, iar tot ce a avut loc pe data de 10 august a fost șters cu buretele.

„Faptul că după trei ani de zile nu se întâmplă nimic şi tot ce a fost acolo a fost şters cu buretele ne arată că Justiţia din România n-a înţeles absolut nimic din lupta românilor pentru libertate, pentru civism, dar şi pentru o Justiţie complet liberă”, a spus prim-vicepreședintele PNL.

Rareș Bogdan nu este mulțumit de decizia luată de judecători, astfel că situația va fi tranșată la CEDO.

„Noi ne vom adresa Curţii Europene pentru Drepturile Omului, ne vom duce la Strasbourg cu ajutorul oamenilor care au fost, îi rog să facem front comun, pentru ca să atacăm decizia de clasare la CEDO pentru a veni Instanţa Europeană să redeschidă aceste dosar, nu se poate aşa ceva”, a adăugat Rareş Bogdan.

Tribunalul Bucureşti a respins marți cererea DIICOT de redeschidere a urmăririi penale în Dosarul 10 august, decizia fiind definitivă.