După ce casa unei familii din Dolj a luat foc, femeia care locuia acolo a reușit să își scoată toți cei patru copii, însă pentru tatăl lor nu a mai putut face nimic, focul izbucnind din camera în care dormea el. Mama și copiii dormeau în a doua și a treia cameră. Femeia s-a trezit din cauza unui fum dens și a reușit să își scoată copiii din casă la timp.

Totuși, fiica cea mică, în vârstă de opt ani, s-a întors în casă pentru a-și recupera tableta.

Mama ei privea disperată către casă, cerând ajutor, dar nu a observat când fetița a plecat de langă ea. Femeia și-a auzit fiica care striga după ajutor, însă nu se mai putea face nimic.

„N-am putut să o scot, n-am putut sa o scot. M-a strigat «mami, mami», și n-am putut să o scot”, a relatat mama fetiței, cu lacrimi în ochi.

„Ea a zis că «mami, să ies afară să iau tableta», și eu nu am putut să o mai iau. Și i-am zis eu «mami, nu mai intra, nu mai intra, mămică». «Nu, că e descărcată, e descărcată» și după aceea, tot fumul… nu am mai putut”.

Deși vecinii au incercat să o salveze, la Elena au mai ajuns doar pompierii, după ce au stins întreg focul. Aceasta a fost gasită cu tableta topită în brațe, ghemuită într-un colț de cameră.

Vecina care a sunat la 112, Maria, a declarat faptul că pompierii nu au reușit să își coordoneze intervenția cu autoritățile, ambulanța ajungând la locul faptei înaintea pompierilor, care veneau tocmai din Caracal, cel mai apropiat sediu.

„Am sunat la 22:20 și pompierii au ajuns la 23:00. Noi am anunțat, dar a venit Salvarea prima dată, dupa aceea au venit pompierii. Dar prea tarziu, le-am spus… că nu se mai poate face nimic”.

Dupa 15 ore de la incendiu casa înca fumega, arătând violența flăcărilor ce au mistuit-o.

În urma cu doi ani, familia Mitroi a mai suferit de pe urma unui incendiu. Atunci, însă, voluntarii din comună au reușit să îl stingă la timp.

Pentru a citi știrile de ultimă oră, dă click aici!