Pe langă reducerea de 50%, a fost propus și un amendament prin care se solicită 12 călătorii dus-întors cu trenul, pe care coaliția de guvernare PNL – USR PLUS – UDMR a decis să nu îl susțină.

Premierul Florin Cîțu nu a fost prezent la ședință. Acesta se afla la Palatul Victoria, unde urma să participe la o ședință de Guvern.

Parlamentul liberal, reprezentat de Florin Roman, a propus ca studenții să dispună, pe langă reducerea de 50%, de 12 călătorii gratuite, modificând ordonanța de urgență a Guvernului. Liderii PNL, USR-PLUS și UDMR au ales să voteze împotriva amendamentului pentru a susține forma ordonanței venite de la Guvern.

Liderul PNL, Ludovic Orban, și-a declarat susținerea față de decizia coaliției de guvernare, anterior sedinței, fără a participa la aceasta.

„Eu voi face ce se hotărăşte în cadrul coaliţiei”, a spus Orban la Parlament.

Premierul a precizat că amendamentul a fost depus fără semnătura lui.

„A depus amendamentul, vedeţi că l-a depus fără semnătura mea. Dacă se va lua o decizie în coaliţie de a susţine acest amendament, îl voi susţine şi eu”, a afirmat preşedintele PNL.

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a precizat că susține propunerea și votează în favoarea ei. „Da, sunt convins că această propunere ar putea să treacă”, a declarat acesta.

Florin Cîțu a spus, săptămâna trecută, că studenții vor avea doar reducere de 50% la transportul cu trenul, venind cu exemple din alte țări, care nu acordă gratuitate.

Va fi abrogat articolul de lege care acordă gratuitate la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a. Beneficiarii acestei legi sunt studenții de până în 26 de ani, care călătoresc cu un tarif redus cu 50% cu mijloacele de transport local în comun, cu metroul, transportul intern auto, transportul intern feroviar și la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a și transport intern naval.