vaccinați

Ministrul Educației a anunțat că, până la 10 martie, 50% de cadre didactice vor fi vaccinate și 35% din personalul didactic va primi, de asemenea, vaccinul contra coronavirus.

Acesta spune că, de miercuri până sâmbătă, 20.000 de persoane din învățământ, majoritatea cadre didactice, au fost vaccinate. Astfel, 78.000 de persoane din învățământ au fost în total vaccinate. Procentual, 22% de persoane angajate în învățământ au fost vaccinate.

„Am făcut deja campania de vaccinare dedicată personalului din învăţământ. Aş vrea să vă spun că în primele patru zile, de miercuri până sâmbătă, aproape 20.000 de persoane angajate în învăţământ, în marea lor majoritate cadre didactice au fost vaccinate. S-a ajuns în aşa fel la un număr de 78.000 al persoanelor angajate în învăţământ vaccinate. Asta înseamnă un procent de circa 22%. Dacă lucrurile vor merge în acelaşi fel până pe data de 10 martie  vom avea un număr de persoane vaccinate de peste 120.000, adică un procent de 35% din personalul din învăţământ.  Dacă ne raportăm la cadrele didactice care intră în contact direct, nemijlocit cu elevii şi studenţii, numărul celor vaccinaţi va tinde către 50%. Este un element foarte important pe care Ministerul Educaţiei împreună cu coordonatorii campaniei naţionale de vaccinare au putut să îl facă în beneficiul siguranţei în şcoli şi universităţi”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24, citat de News.ro.

Pentru mai multe știri, click aici!

Imagine de torstensimon de la Pixabay.