Nicolas Sarkozy, fostul președinte al Franței, condamnat la închisoare în dosarul „interceptărilor”

Nicolas Sarkozy, fostul președinte francez, a fost condamnat luni la trei ani de închisoare – dintre care unul cu executare -, fiind acuzat și găsit vinovat de corupţie şi trafic de influenţă în dosarul „interceptărilor”, relatează AFP.

Fostul președinte al Franței are 66 de ”ni, iar potrivit Mediapart, justiţia anticorupţie îl are în vizor din vara lui 2020, în urma unei sesizări a serviciului de informaţii financiar Tracfin, asupra motivelor pentru care Nicolas Sarkozy este remunerat de o societate de asigurări rusă, Reso Garantia, controlată de doi miliardari ruşi, Serghei şi Nikolai Sarkisov.

Justiţia încearcă să verifice dacă fostul şef de stat a acţionat numai în calitate de consultant, ceea ce ar fi perfect legal, sau s-a dedat la activităţi de lobby potenţial delictuale în numele oligarhilor ruşi”, scrie trustul de presă.

Contractul încheiat în 2019 este valabil pe mai mulţi ani şi este în sumă de 3 milioane de euro. Nicolas Sarkozy ar fi primit deja o plată de 500.000 de euro în baza acestui contract, la începutul lui 2020, conform Mediapart. Reso Garantia este una din principalele societăţi de asigurare din Rusia, fondată în 1991, specializată în primul rând pe asigurări auto, cu peste 34.000 de agenţi în ţară şi 11 milioane de clienţi. asiguratorul francez AXA a încheiat un acord cu acţionarii de la Reso Garantia în 2007 pentru achiziţionarea unei participaţii de 36,7% în această societate, pentru circa 810 milioane de euro. Potrivit Mediapart, AXA este un important client al cabinetului de avocatură Realyze, co-fondat în 1987 de Nicolas Sarkozy.

Contactaţi de AGP, responsabili din anturajul fostului şef al statului sau avocatul său Thierry Herzog nu au dorit să comenteze aceste informaţii.

Sursă foto: Digi24

Cristian-Raul Peterlin
Cristian-Raul Peterlinhttps://jurnalcotidian501195846.wordpress.com/
Peterlin Cristian-Raul are 18 ani, studiază la Colegiul Național „Andrei Mureşanu” elev în clasa a XII-a, profil filologie. Este pasionat de teatru şi de misterele istoriei. Apreciază arta și filmele vechi.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare