elevi

Se propune ca elevii din anii terminali să meargă fizic la școală și în caz de scenariu roșu.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus într-o declarație că va propune elevii din anii terminali să meargă fizic la cursuri şi în cazul în care şcoala intră în scenariul roşu.

Regulile de distanţare şi prudenţă trebuie respectate. În acelaşi timp, pentru acele şcoli care vor intra în scenariul roşu şi care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educaţiei le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a şi a XII-a să poată merge la şcoală, pentru că vor avea examene naţionale”, a declarat Cîmpeanu.

Examenele naţionale vor fi cu prezenţă fizică, deci vor trebui să fie foarte bine pregătiţi. Aţi văzut ce se întâmplă cu acele cazuri de evaluare în online care au dat posibilitatea de fraudă, deci nu vrem ca aceste lucruri să se repete”, a mai declarat ministrul Educaţiei. la Realitatea PLUS.

Referitor la examene, Consiliul Facultății de Drept a luat decizia ca, începând cu sesiunea anului școlar curent, examenele și colocviile din toate programele de studii să se desfășoare față în față, chiar dacă activitatea didactică (cursuri și seminare) va continua online.