Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Educației anunță că se acordă 100 de burse de studii tinerilor din Belarus care doresc să studieze în instituții de prestigiu din România, începând cu anul universitar 2021–2022, potrivit unui comunicat MAE.
Vor beneficia de aceste burse de studii oportunitate tinerii din Belarus, inclusiv cei care au fost exmatriculați din instituțiile de învățământ superior în țara de proveniență din motive politice sau care se consideră amenințați de deciziile autorităților politice de la Minsk.
Această decizie a fost luată pentru a veni în ajutorul cetățenilor și societății civile din Belarus, în contextul crizei declanșate după alegerile prezidențiale din 2020. În baza deciziei luate de Guvernul României, bursele de studii sunt acordate încă din 17 decembrie 2020 și vor fi destinate programelor de studii de licență, master sau doctorat, fie în limba romană, fie într-o limbă de circulație internațională.
Detaliile cu privire la oferta de burse, modalitatea de transmitere a aplicațiilor, precum și calendarul selecției sunt prezentate pe siteul Ministerului Educației, pe pagina creată special, #100 pentru Belarus.
Dacă vrei să citești mai mult despre ultimele decizii luate de Guvern, dă click aici!