o profă care predica veganismul
o profă care predica veganismul

E bine să fii vegan?
Categoric.
E bine să te forțezi să fii vegan sau să forțezi pe cineva să fie vegan?
E bine să îți înfrânezi poftele și nevoile fizice, să îți periclitezi sănătatea, să susții o cauză în care nu crezi?
E bine să alegi să fii vegan doar pentru că cineva îți spune asta?
Categoric nu.

Și înainte să începeți să căutați metode să mă sacrificați odată cu mielușeii de Paște, discuția de astăzi nu este despre „a fi sau a nu fi vegan”. Discuția de astăzi este despre puterea de influență pe care Internetul o oferă oricui știe să livreze informația. Doar fiindcă lumea e curioasă sau fascinată de ce spui, nu înseamnă că îți permiți să spui orice, oricând. Mai ales când subiectul te depășește (precum o profă care predică veganismul). Și dacă decizi să nu ții cont de nicio limită, va trebui să suporți consecințele.

That Vegan Teacher și de ce i-a fost contul șters

Cu 1.7 milioane de urmăritori pe TikTok (înainte de închiderea contului), Kadie Karen Diekmeyer, cunoscută ca „That Vegan Teacher”, s-a făcut remarcată prin dorința ei de a salva animalele, promovând veganismul. Care este problema aici? Problema e că și-a atacat publicul, a răspândit informații false și a afirmat… nonsensuri.

Deși ea neagă că ar fi forțat pe cineva să adopte stilul de viață vegan, cei 20000 de oameni care au semnat petiția pentru închiderea contului ei sunt de altă părere. A negat orice nevoie biologică de proteine de origine animală și nu a avut nicio precauție când a dat sfaturi publicului tânăr.
Iar comentariile ei nu s-au redus la consumul de carne.

A abordat subiecte precum religia și homosexualitatea. Și-a încurajat publicul să își schimbe credința „precum lenjeria” și a acuzat membrii LGBT+ că este egoist din partea lor să își recunoască orientarea sexuală (fiind „mult mai special” să spui lumii că ești vegan). De asemenea, a comparat industria cărnii cu holocaustul și a numit consumul de carne „un act de discriminare”.
Cei care au reclamat-o au găsit aceste afirmații nepotrivite… dar pot fi oare blamați pentru asta?

Deci, e rău să fii activist vegan?

Deloc. Să lupți pentru o cauză în care tu crezi este cel puțin admirabil. Sunt două cazuri când lucrurile devin „rele”: unu, să susții ceva absurd sau dăunător și doi, să susții ceva important, dar într-o manieră nepotrivită.

Așadar, de ce a ajuns o profă care predica veganismul pe Tik Tok să fie interzisă?
Pentru că, militând pentru salvarea animalelor, a uitat cum să trateze oamenii.