Ministerul Sănătății a vorbit despre câte teste rapide vor fi distribuite în școli.

Până la data de 26 februarie, au fost distribuite către direcțiile de sănătate publică un total de peste 1.15 milioane de teste rapide antigen SARS-CoV-2. Dintre acestea, conform Edupedu, cabinetele medicale școlare din cadrul unităților de învățământ au primit un procent de peste 66%.

17.677 de unități de învățământ și 3.226.554 de persoane, dintre care 2.918.275 de elevi vor trece prin testarea antigen. Până în prezent, au fost folosite 4.375 de teste, 92% dintre acestea au avut rezultat negativ.

Ministerul Sănătății s-a asigurat că toate cabinetele medicale școlare din cadrul unităților de învățământ din țară au la dispoziție testele antigen necesare pentru a lua măsurile de prevenție și limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2. În contextul actual, în paralel cu derularea procesului de vaccinare, creșterea accesibilității la testare contribuie la un control mai bun al procesului epidemiologic”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Testarea rapidă în unitățile de învățământ a fost introdusă în data de 8 februarie, odată cu începerea cursurilor în stil clasic.