testele antigen

În urma propunerii interzicereii oferirii mărțișorului în scoli, Sorin Cîmpeanu a venit în apărare, spunând că dacă acesta se consideră obiect personal, la fel și lucrările de control ar trebui interzise pe același motiv.

„Hai să interzicem și lucrările de control pentru că sunt și astea un bun al elevului și să nu mai ajungă la profesori, exact același lucru este”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Acesta a comentat declarația secretarului de stat de la Ministerul Educației, Sorin Ion, care propunea ca elevii să-și acorde felicitări virtuale.

A considera o floare obiect personal sau un mărțișor care așa cum spuneam face parte din patrimoniul cultural, imaterial, UNESCO. Deci nu poate fi încadrat nici ca obiect personal, nici ca obiect de inventar. Este o exagerare, iar Ministerul Educației nu susține exagerările. Pe de altă parte, dacă cineva își închipuie că printr-o directivă a unei autorități, a Ministerului Educației sau o altă directivă poate împiedica oferirea unei flori, cred că e bine să meargă la cursuri de ancorare în realitate. Am precizat în comunicatul de presă insistent să se manifeste prudență din perspectiva oricărui tip de interacțiune.

Sunt și eu cadru didactic de 30 de ani, în același timp sunt și părinte, nu știu cine insistă mai mult (n.red. pentru oferirea de mărțișoare), cadrul didactic sau părintele sau chiar copiii, pentru că am văzut unele înregistrări vizavi de dezamăgirea copiilor care au creat cu mânuțele lor aceste mărțișoare și nu le mai puteau oferi. Dacă mergem în acest sens, așa cum spunea și colegul meu, secretarul de stat din învățământul preuniversitar, hai să interzicem și lucrările de control pentru că sunt și astea un bun al elevului și să nu mai ajungă la profesori, exact același lucru este”, a încheiat Cîmpeanu.

Miercuri a fost trimis din partea Ministerului Educației un comunicat de presă în care a scris că „nici nu poate schimba și nici nu dorește să se implice în schimbarea/includerea unor valori de simbol precum „flori și mărțișoare” în categoria „obiecte personale”.