Arhiepiscopiei
Arhiepiscopiei

Înaltul ierarh Teodosie a vorbit în cadrul unei emisiuni la Radio Dobrogea despre păcatul masturbării, despre cei care cad în acest păcat, dar și despre cum pot scăpa oamenii de această ispită.

Arhiepiscopul Tomisului afirmă că omul care a căzut în păcat și se masturbează, ar trebui să facă și chiar 100 de mătănii pentru a putea scăpa de acest obicei.

IPS Teodosie este de părere că acest păcat al masturbării trebuie eradicat.

„Ei trebuie să conştientizeze că acest păcat pe care unii-l fac din instinct, dintr-o obişnuinţă, unii au luat model de la alţii, ori au fost ispitiţi de alţii, acest păcat trebuie eradicat“.

Pentru ca oamenii să poată scăpa de acest obicei păcătos, Arhiepiscopul Tomisului oferă o soluție, mătaniile, care pot să fie însoţite de rugăciuni: „Doamne scapă-mă, miluieşte-mă pe mine şi mă iartă“.

„De aceea sunt canoane la noi, la ortodocşi. Omul să citească, să vegheze, să ştie că Dumnezeu este cu el. Să-i fie ruşine de acest păcat. Şi să facă mătănii pentru că unii consideră că acumulează o energie lăuntrică care le dă un neastâmpăr. Să facă 40, 50, 100 de mătănii şi să vedeţi cum se potolesc“, a spus IPS Teodosie.